0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Haarders 114 forslag til bedre integration

Det går ikke særlig godt med integrationen af flygtninge og indvandrere, indrømmer Integrationsminister Bertel Haarder. Nu har han sammen med fire ministerkolleger nedfældet 114 forslag til, hvordan integrationen kan forbedres.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dresling Jens,,,Politiken
Foto: Dresling Jens,,,Politiken

Bertel Haarder under dagens pressemøde. - Foto: Jens Dresling

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forslagene kredser om de problemer, der opstår, når flygtninge og indvandreres kulturelle baggrund kolliderer med dansk kultur. Vi skal give plads til forskelligheden og lære at drage fordel af den, men vi skal ikke undskylde undertrykkende familiemønstre med 'kultur', mener integrationsministeren.

Ansvar til kommunerne
»I Danmark er der ligestilling mellem kønnene, og det skal der også være, når der kommer udlændinge til Danmark. Hverken piger eller kvinder må undertrykkes, og selv om det hører med i kulturen, så skal det ikke accepteres«, siger Bertel Haarder til Ritzau.

Til gengæld holder han fast i sit udsagn om, at han ikke er minister for tørklæder i skolen eller leverpostej i børnehaven.

»Der er andre ting, vi skal overlade til kommunerne og virksomhederne at finde løsninger på. Jeg tænker på tørklæder, mad i kantinen, badeforhæng og så videre. Det skal vi ikke have en statspolitik for. Det kan man finde ud af lokalt«, siger Bertel Haarder.

Lovforslag til efteråret
De 114 forslag, som Bertel Haarder har forfattet sammen med beskæftigelsesministeren, kulturministeren, social- og ligestillingsministeren og undervisningsministeren, spænder vidt.

Der er ét forslag, der går ud på at kåre årets integrationskommune, mens et andet forslag går ud på at give kommuner ret til at trække forældre i børnepenge, hvis de sender deres børn på længerevarende rejser til udlandet for at blive genopdraget i den kultur, de eller deres forældre har forladt.

»Vi starter i dag med at sende det ud til debat. Jeg har haft et møde med Rådet for Etniske Minoriteter og med POEM, som er indvandreorganisationen, og har bedt dem om at melde tilbage. Nu håber jeg, vi får en god sommerdebat, og så vil vi i det tidlige efterår skrive lovforslag«, siger Bertel Haarder.

Politiken.dk

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce