0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nye anklager mod Thor Pedersen

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nielsen Kim
Foto: Nielsen Kim

Thor Pedersen afviser at have vildledt Folketinget. - Foto: Kim Nielsen

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Finansminister Thor Pedersen (V) har over for Folketinget fordrejet en afgørelse fra Jordbrugskommissionen for Vestsjællands Amt, så han kunne slippe for at tilbagebetale den hektarstøtte, han modtog i 2000.

Thor Pedersen har hidtil holdt fast på, at han med god samvittighed kunne beholde de 77.520 kroner og 34 ører i hektarstøtte, som han modtog i 2000, selvom han ikke overholdt sin bopælspligt på Graudebjerggård.

Finansministeren har henvist til en afgørelse fra jordbrugskommissionen. Den 20. november forklarer ministeren Folketinget, at: »Jordbrugskommission for Vestsjællands Amt har vurderet, at jeg ikke har opfyldt bopælspligten på min landejendom fra 1. november 2000«.


Men forklaringen er ikke rigtig. Jordbrugskommissionen har aldrig sagt, at hans overtrædelser først starter fra november 2000. Tværtimod strækker overtrædelserne sig længere tilbage, ifølge kommissionens behandling af sagen.

»Vi har slet ikke beskæftiget os med skyldsspørgsmål eller fra hvilken dato, Thor Pedersens brud på bopælspligten begyndte«, siger medlem i jordbrugskommissionen Arnth Rytter.

Undgik politisk krav
I den konkrete sag skulle Thor Pedersen have boet på gården allerede inden 1. juli 2000.

Ved at tage kommissionen til indtægt for datoen 1. november 2000, undgik Thor Pedersen et politisk krav om at betale hektarstøtte tilbage for det år.

Det er Thor Pedersen selv, der har gjort jordbrugskommissionen opmærksom på, at overtædelsen af bopælspligten går endnu længere tilbage end november 2000.

I 1997 havde han fået dispensation fra landbrugsloven, så han kunne vente med at flytte ind på sin nyindkøbte gård indtil n