0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flertal for kommissions-undersøgelse af Farum

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dansk Folkeparti
Foto: Dansk Folkeparti
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Et flertal i Folketinget vil uden om regeringen have nedsat en kommissionsundersøgelse af Farum-sagen, der blandt andet skal kigge nærmere på Tilsynsrådets og Indenrigsministeriets gøren og laden.

Flertallet består af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.

De fire partier oplyste efter et samråd mandag med indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i Underudvalget til Udvalget for Forretningsorden, at partierne de næste par uger vil arbejde på et kommissorium for kommissionen.

  • Dansk Folkeparti ønsker en undersøgelse af såvel Tilsynsrådet i Frederiksborg Amt, Indenrigsministeriet, revisionen samt andre aspekter, som ikke afdækkes af de to andre undersøgelser.
  • SFs gruppeformand, Aage Frandsen, peger på, at Folketingets lov om undersøgelseskommissionen passer perfekt til en Farum-kommission med en dommer i spidsen som formand og et kommissorium skrevet af Folketinget.
  • Socialdemokratiets Svend Auken satser på, at undersøgelseskommissionen skal afdække præcist, hvad der er sket, så det kan forhindres i fremtiden. Samtidig vil Folketingets næstformand havde placeret et politisk ansvar.
  • Enhedslistens Line Barfod mener, at undersøgelseskommissionen også skal kigge nærmere på de embedsfolk, som politiet ikke får undersøgt. Løkke siger nej Indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde efter samrådet, at en Farum-kommission vil være forkert at sætte i gang på nuværende tidspunkt, hvor både politiet og Jens Peter Christensen-udvalget er i sving. »Det ser i bakspejlet ikke godt nok ud. Det kan jeg godt se i bakspejlet umiddelbart - også uden at gennemføre en stor undersøgelseskommission, men det kan være, at andre ikke kan det«, sagde Lars Løkke Rasmussen. Tilsynsråd erklærer sig inhabilt Bliver en Farum-kommission en realitet, agter formanden for Tilsynsrådet for Frederiksborg Amt, Christian Trønning, at erklære sig inhabil i de omkring 100 igangværende sager om kommunen, der ligger på Tilsynsrådets bord i øjeblikket. »Hvis det besluttes, at der skal foretages en undersøgelse af Tilsynsrådet, vil det kunne hævdes, at rådet ikke kan handle med den fornødne upartiskhed over for Farum Kommune«, skriver Christian Trønning blandt andet i et brev til indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (V). I brevet skriver Trønning videre, at også de to politisk valgte medlemmer af rådet, Georg Miksa (S) og Arne Blom (V), vil være inhabile og må trække sig fra arbejdet.


Politiken.dk

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce