0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Frank trak sejren hjem

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Gossner Ellen,,,Politiken
Foto: Gossner Ellen,,,Politiken

En glad vinder fra Jægerspris med 'Den Gyldne Hjulkapsel'. - Foto: Ellen Gossner

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Den skal hænges op i carporten, så naboerne kan se den fra vejen«, udbrød vinderen af Politikens DM i Trailer, Frank Nielsen fra Jægerspris, ør af lykke, da han lørdag rakte hæderstrofæet 'Den Gyldne Hjulkapsel' mod den forsommerblå himmel over Amager.

Få minutter tidligere havde han med sin Toyota Corolla og den toakslede Variant-trailer vist en djævleblændt teknik, da han stort set lydefrit bragte vogntoget gennem den snedigt og til det ondskabsfuldt grænsende udtænkte manøvrebane ved Bella Center.

Ondskabsfuld bane
Et anlæg, der umiskendeligt bar trailereksperten, kørelærer Lean Berhoffs signatur, for ham var det, der havde udtænkt prøverne:

  • baglæns slalom
  • forlæns og derpå baglæns passage af skarpt hjørne
  • kantstensparkering
  • præcisionsbakning, i hvilken vogntogets længdeakse ved øvelsens afslutning befinder sig vinkelret på og midt for en lav barriere. Også på dommersiden havde Bagsiden trukket på den ypperste ekspertise i form af vicepolitikommissær Flemming Lehnert fra Københavns Politis færdselsafdeling, som myndig, fair og fleksibel overvågede, at der hvilede den rette mesterskabsånd over arrangementet, samtidig med at han borgede for en upartisk bedømmelse af deltagernes færdigheder. Nervøsitet før start Da alle fire ekvipager, der var nået frem til finalen, stod opmarcheret, var det som at se væddeløbsheste i startboksene, og ejerne viste ufrivilligt tegn på nervøsitet, da de en sidste gang kontrollerede sammenkoblingen og sammenbidt nikkede, mens de fik taktiske meldinger af deres køretekniske rådgivere - typisk hustruerne. »Der trækkes nu lod om startrækkefølgen«, bekendtgjorde vicepolitikommissæren, og et næsten umenneskeligt pres lagde sig over førerne af de vogntog, der få sekunder senere skulle stævne ud i nådesløs kamp om den ypperste titel i det danske trailermiljø. Kurt Christensen fra Tårnby illustrerer om nogen den entusiasme, der gennemsyrer kørerne: »Kurt har været så spændt på at være med, at vi har udsat vores ferie med en dag«, fortæller hans kone, Inger. Parallelparkering i særklasse Efter Frank Nielsens imponerende gennemkørsel er det Kurts tur. Der spores en lille sitren i styretøjet, da han skal bringe vogntoget baglæns om hjørnet, og han snitter et af de specialudviklede barriereelementer. På den følgende øvelse, den krævende parallelparkering, der også uden for konkurrencesammenhæng kan virke angstfremkaldende, demonstrerer han imidlertid præcision i særklasse. Tempo som konkurrenceparameter For Søren Steen fra Allerød indgår tempo i bemærkelsesværdig grad som konkurrenceparameter. Han tvinger den 14 år gamle Volvo rundt i svingene, men betaler prisen! Flere fejl lander på dommerens blok: Bagatelagtige for de fleste trailerførere, javel, men skæbnesvangre i DM-sammenhæng. Finn Madsen lukker feltet med sin Mazda 323. Også han virker nervøs på debutstrækningen, men pludselig er det, som om mand og vogntog bliver ét - enhver sommerfugl har forladt Finn Madsens mave. Og vinderen er... Så er det tid at gøre point op. Dommeren regner -lægger til for det ekstraordinære, og trækker fra for irregulær barriereelementpassage. »Vinderen er Frank Nielsen med 21.000 point ud af 25.000 mulige«, bekendtgør vicepolitikommissær Flemming Lehnert. Sølvet går til Finn Madsen, og der er bronze til Kurt Christensen. »Jeg tror, det ligger tilbage fra drengeårene. Min far var bestyrer på en gård, og jeg har siddet på en traktorvogn, fra jeg var fem år. Så får man jo fornemmelsen af, hvordan sådan en påhængsvogn svinger«, sagde danmarksmesteren beskedent, da han kørte mod Jægerspris fra konkurrencearealet med 'Den Gyldne Hjulkapsel' i bagruden og resten af gaveregnen - rødvin og motorolie - i bagagerummet.Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu