0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Konservativ splid om Lomborg

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Molloy Ricky John
Foto: Molloy Ricky John

»Havde jeg været miljøminister, så havde jeg ikke udnævnt Bjørn Lomborg nu«, siger de konservatives miljøordfører Helle Sjelle til Politiken. - Foto: Ricky John Molloy

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Den konservative leder, erhvervsminister Bendt Bendtsen, rettede i dag partilinjen ind i spørgsmålet om regeringens udnævnelse af den nye, kontroversielle direktør for det særlige Institut for Miljøvurdering, Bjørn Lomborg.

I Politiken havde såvel den politiske ordfører, Gitte Seeberg, som partiets miljøordfører, Helle Sjelle, kritiseret udnævnelsen af Lomborg. Men efter et gruppemøde erklærede Bendtsen, at Det Konservative Folkeparti står last og brast med Venstre i sagen, mens han også gav Lomborg sin personlige opbakning.

»Det er en enig regering, der bakker op om den her ansættelse. Og det er bakket op, også af folketingsgruppen. Jeg synes, det er et godt valg«, sagde Bendt Bendtsen.

Et problem
Lomborg blev i sidste uge anklaget for videnskabelig uredelighed. Det mener Helle Sjelle er et problem.

»Jeg havde ventet til disse klagesager var afgjort. Både af hensyn til Lomborg selv og instituttets anseelse. Det er at udsætte instituttet for skarp modvind fra begyndelsen, når der bliver rejst tvivl om direktørens videnskabelige redelighed«, siger Sjelle og fortsætter:

»Vi synes, at det er ærgerligt, fordi instituttet er en god ide. Nu kan der opstå tvivl om dets troværdighed, og det kunne vi have undgået«.

Fogh afviser
Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) afviser kritikken:

»Det kan overhovedet ikke bekymre. Det er velkendt, at i kølvandet på Lomborg har der været en meget ivrig diskussion både herhjemme og internationalt, og den har delt vandene. Det er der ikke noget mærkeligt i, når han netop fremsætter nogle kontroversielle synspunkter«, sagde statsministeren på sit ugentlige pressemøde.

Selv om Lomborg bliver siddende, så er den konservative kritik en alvorlig streg i regningen for miljøministeren.

Socialdemokratiet og SF vil flittigt bruge de konservatives modstand til yderligere at beklikke instituttets troværdighed.