0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ny aftale om gymnasielæreres uddannelse på plads

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) er nået til enighed med Amtsrådsforeningen om finansiering af en ny pædagogikumordning for universitetsuddannede, der ønsker at undervise i gymnasiet.

Kandidater fra universiteterne vil fremover blive ansat i to-årige, lønnede uddannelsesstillinger. I dag bruger kandidaterne 11 måneder på sidefagssupplering og praktisk pædagogikum.

I løbet af de to år skal kandidaterne igennem en målrettet faglig sidefagssupplering. Desuden skal de igennem et forløb, der styrker deres pædagogiske og fagdidaktiske uddannelse samt deres praktiske pædagogikum på skolerne, oplyser Undervisningsministeriet.

»Gymnasiet tiltrækker næsten halvdelen af en ungdomsårgang, og derfor er det naturligvis ekstremt vigtigt, at alle lærere på landets gymnasier har en stærk faglighed og gode pædagogiske evner. Med aftalen har vi fået skruet en ordning sammen, som kan give kandidater en endnu bedre ballast til at begynde deres lærergerning på«, siger Ulla Tørnæs.

»Samtidig bliver jobbet som gymnasielærer mere attraktivt for nyuddannede kandidater, fordi de fremover får løn fra dag ét i stedet for SU«, siger ministeren.

Staten slipper for udgifter
Hun understreger, at et nyt og mere attraktivt pædagogikum er en betingelse for, at gymnasiet også fremover kan tiltrække dygtige kandidater inden for alle fagområder.

Selve indholdet af ordningen har ligget fast gennem længere tid, men der har været uenighed om finansieringen. Som udgangspunkt er det aftalt, at den nye ordning skal være udgiftsneutral for staten. Dette princip har Amtsrådsforeningen tilsluttet sig, og derfor forventes en ny bekendtgørelse at træde i kraft 1. august 2002.

»Nu får vi en tiltrængt reform af pædagogikumordningen, men der vil fremover være en række initiativer, som kan nødvendiggøre justeringer i den nye ordning. Det kan for eksempel være en hf-reform, en gymnasiereform eller en samlet indsats for at styrke naturfagene«, siger Ulla Tørnæs.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce