Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dømt for overfald på nazist

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En mand med tilknytning til det autonome miljø i København blev torsdag fundet skyldig i at have stukket en tidligere nazist med kniv. Straffen blev fastsat til fængsel i et år.

Overfaldet på Thomas Derry Nakaba fandt sted i maj, da Nakaba var på udgang fra Statsfængslet i Vridsløselille, hvor han afsonede en dom for at have sendt brevbomber til England.

Fire-fem unge angreb Thomas Nakaba foran et fitnesscenter på Vesterbro en lørdag eftermiddag, mens det myldrede med mennesker på gaden. Manden blev sparket, slået og stukket i ryggen med en kniv.

Nægter sig skyldig
Den tiltalte i sagen er en 25-årig mand, der flere gange har deltaget i demonstrationer og aktioner arrangeret af grupper i det autonome miljø. Han kendte Nakaba af navn og af udseende, forklarede han under sagen. Han har nægtet sig skyldig og har hævdet, at han lå hjemme og sov, da overfaldet skete.

Men med stemmerne 2-1 fandt en domsmandsret i Københavns Byret torsdag manden skyldig i vold af særlig farlig karakter, oplyser Københavns Politi.

Den dømte ankede på stedet dommen til frifindelse i Østre Landsret.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden