Anklager om valgsvindel i Ramsø

Danmark

Valgbestyrelsen i Ramsø Kommune har efter samråd med Indenrigsministeriet bedt Roskilde Politi om at undersøge en sag om formodet svindel i forbindelse med tirsdagens kommunalvalg.

Ved opgørelsen af kommunalvalgets resultat på Viby Kro i Ramsø blev der konstateret en uregelmæssighed på 70 stemmesedler. Det drejer sig om 70 stemmesedler, hvorpå der er sat to krydser. Et med blyant, som den der hænger i stemmeboksene, sat ud for partiet Venstre, og et med en tynd kuglepen ud for Venstres kandidat Inga Skjærris, skriver Dagbladet i Roskilde.

»Krydset med kuglepen ser ud til at være med samme kuglepen og ført af samme person. Det ser meget mærkeligt ud, og det er en frygtelig ubehagelig situation at være i«, siger Ramsøs kommunaldirektør, Jacob Max Jørgensen.

Ifølge kommunaldirektør er der tre muligheder. Enten er der én, der har gjort det for at skade kandidaten, eller også har kandidaten selv gjort det, eller det kan være en person, der har gjort det i misforstået venlighed.

»Det giver anledning til at stramme op omkring stemmeoptællingen. Vi har indføjet i valgbogen, at valgstedernes formænd og det administrative personale fremover skal sikre, at man ikke har mulighed for at tælle sine egne stemmer op«, siger Jacob Max Jørgensen til avisen.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden