0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Birte Weiss forlader politik ved valget

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Dresling Jens
Foto: Dresling Jens

Birte Weiss stiller ikke op ved næste folketingsvalg. Foto: Jens Dresling

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forskningsminister Birte Weiss (S) forlader dansk politik. Hun har meddelt sin valgkreds, Amagerbro i København, at hun forlader Folketinget ved valgperiodens slutning. Birte Weiss, der er 60 år, fortsætter i regeringen frem til valget for at færdiggøre en langsigtet aftale for forskningen, oplyser hun.

»Beslutningen om på et tidspunkt at vende tilbage til mine professionelle rødder som journalist er af gammel dato. Jeg finder det rigtigt at give den officielle meddelelse nu op til den sidste folketingssamling før valget«, siger Birte Weiss.

Fire ministerposter
Med sin beslutning afrunder Birte Weiss en politisk karriere, der har varet i 20 år og bragt hende frem i forreste geled i Socialdemokratiet.

Hun har bestyret fire ministerier - Indenrigs-, Kirke-,
Sundheds-, og nu IT- og Forskningsministeriet. Hun har været
radiorådsformand i fem år, og hun har som Socialdemokratiets
næstformand i 12 år arbejdet sammen med tre forskellige formænd i partiet: Anker Jørgensen, Svend Auken og Poul Nyrup Rasmussen.

Birte Weiss deltog aktivt på Poul Nyrup Rasmussens side, da han udfordrede Svend Auken og vandt formandsposten i en afstemning på en ekstraordinær kongres i Vejle 10. april 1992.

Journalistisk karriere
Sin journalistiske karriere begyndte Birte Weiss som
journalistelev i A-pressen i 1960, og hun nåede at arbejde som journalist på Demokraten i Århus og senere Information og Danmarks Radio, inden hun i september 1971 blev valgt til
Folketinget.

I 1973 måtte hun forlade tinget, fordi hun ikke blev genvalgt, men hun blev hver gang valgt ind igen i det følgende folketingsvalg. 11 år senere søgte hun ikke genvalg, fordi hun var formand for Radiorådet. I 1985 afløste hun Knud Heinesen i Amagerbro-kredsen i København, og hun blev på ny valgt til Folketinget i 1987.