Frank Aaen vandt injuriesag

Danmark

Folketingspolitikeren Frank Aaen fra Enhedslisten vandt i dag i retten i Fredericia sin injuriesag mod den tidligere modstandsmand Jørgen Røjel.

Den 85-årige Røjel blev idømt 20 dagbøder på hver 100 kr. Desuden skal han betale 10.000 kr. i erstatning til Frank Aaen.

Jørgen Røjel blev dømt for i et debatindlæg i Morgenavisen Jyllands-Posten at have skrevet om Frank Aaen og en anden kommunist, at "hvis de to var blevet opdaget i tide, havde de fået lange fængsselstraffe for overtrædelse af straffelovens bestemmelser" samt i et andet indlæg i avisen at skrive, at "hvis Frank Aaen var blevet opdaget i tide, ville han på grund af bestilt og betalt arbejde for fremmede magter være blevet straffet efter spionageparagraffen".

Med rettens sprog var disse udtalelser ubeføjede - altså uden berettigelse og dokumentation.

Ikke overraskende
Nederlaget kommer ikke bag på Jørgen Røjels advokat, Morten Samuelsson.

Advokaten hæfter sig ved, at Frank Aaen fik kun 10.000 kr, og det betegner Morten Samuelsson som "beskedent".

»Dommeren har lagt vægt på, at beskyldningerne mod Aaen er faldet i en skrap offentlig debat, hvor Aaen selv har fremsat grove skyldninger mod bl.a. A.P. Møller«, siger advokaten til Ritzau.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce