Stifter af eliteskole fyret

Der er kaos i kulissen bag de to Mentiqa-eliteskoler. Rod i regnskabet har formentlig ført til afskedigelsen af en af Danmarks mest omtalte skoleledere.

Danmark

Stifteren af Danmarks første eliteskole, Mentiqa, er to år efter den storstilede åbning i august 2004 blevet fyret af skolebestyrelsen på skolen i Søborg uden for København.

Pernille Buch-Rømer, som stifteren hedder, blev 11. september afskediget fra sit job som skoleleder i Søborg.

»Afskedigelsen er sket under helt udramatiske forhold. Men vi har besluttet, at vi ikke ønsker at udtale os nærmere omkring omstændighederne«, siger Claus Lorents Sørensen, formand for skolebestyrelsen i Søborg.

Tilliden var væk 16. september sagde formanden til Fyens Stiftstidende, at de økonomiske problemer på skolen var af en sådan karakter, at skolens bestyrelse ikke længere kunne have tillid til Pernille Buch-Rømer som daglig leder.

Rygterne må have forplantet sig til Mentiqas søsterskole i Odense, hvor flere kilder bekræfter, at det formentlig er de økonomiske forhold, der har ført til fyringen.

En medlem af skolebestyrelsen, der ikke vil have sit navn frem, undrer sig over, at Pernille Buch-Rømer skulle have haft ansvaret for økonomien:

»Hos os har skolelederen intet med økonomien at gøre, så det undrer mig meget, hvis Pernille skulle have haft det i Søborg. Det er bestyrelsen, der har det økonomiske ansvar«.

Det vil bestyrelsesformand i Søborg Claus Lorents Sørensen ikke nærmere ind på, men han siger, at »vi nu har brug for en leder med større driftsmæssig forståelse«.

»Hun er enestående til børnene«

Heller ikke ledelsen i Odense er der helt klarhed over. Bestyrelsesformand Henning Clausen siger, at det er Charlotte Wormington, der er skoleleder. Men ifølge Fyens Stiftstidende siger Charlotte Wormington, at det også her er Pernille Buch-Rømer, som er leder.

Det afviser Odense-bestyrelsesformand Henning Clausen imidlertid. Han siger, at Pernille Buch-Rømers tilknytning udelukkende er rådgivende. Samtidig siger han:

»Vi er meget interesserede i Pernille. Nu må hun først få afklaret sit foretagende med skolen i Søborg, og så er det bestemt ikke umuligt, at hun kan blive skoleleder hos os«, siger Henning Clausen fra Mentiqa i Odense.

»Hun er altså enestående til børnene. Hun ved en masse om, hvordan man omgås særligt begavede børn, og uden hende ville vi mangle ideer og inspiration«, siger Henning Clausen til Fyens Stiftstidende.

Ifølge Claus Lorents Sørensen har Pernille Buch-Rømers engagement og pædagogik været afgørende for skolen i Søborg, og både skolens forældre og lærere ønsker, at Pernille Buch-Rømer stadig er tilknyttet skolen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Pernille Buch-Rømer.

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce