0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Frank Jensen vil fratage udlændinge statsborgerskab

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Justitsminister Frank Jensen (S) foreslår i et nyt lovforslag, at udlændinge, som har fået dansk statsborgerskab under falske forudsætninger, efterfølgende skal kunne frakendes statsborgerskabet.

»Den, der ved erhvervelse af dansk indfødsret, forsætligt har afgivet urigtige eller vildledende oplysninger eller fortiet relevante oplysninger, kan ved dom frakendes indfødsretten, hvis det udviste forhold har været bestemmende for erhvervelsen«, hedder det i lovforslaget. Det er netop er sendt til høring hos en række organisationer som for eksempel Den Danske Dommerforening, Det Danske Center for Menneskerettigheder og Amnesty International.

Ifølge bemærkningerne til lovforslaget skyldes det, at Justitsministeriet har oplevet "et par konkrete sager" der har nødvendiggjort en revurdering af spørgsmålet, ligesom Danmarks godkendelse af Europarådskonventionen fra 1997 om statsborgerret har samme konsekvens.

»Ministeriet finder det herefter rigtigst at etablere en generel lovhjemmel, som kan anvendes i de formentlig ganske få og helt ekstraordinære tilfælde, hvor det konstateres, at en person ved erhvervelse af dansk indfødsret har udvist svig, der har været bestemmende for erhvervelsen«, hedder det videre i bemærkningerne.

Loven kommer også til at gælde for udlændinge, som allerede har fået statsborgerskab.