0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tvind tabte klart i retten

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tvind tabte på alle punkter, da retten i Ringkøbing onsdag afsagde kendelse omkring ransagningen på en række Tvind-adresser den 25. april. Retten godkendte grundlaget for og omfanget af politiets ransagning og beslaglæggelserne, som Tvind havde klaget over. Retten afviste desuden at beskikke en ekstra forsvarer ud over de tre, som allerede er beskikket.

Ransagningen skete på grund af mistanke om skattesvig og mandatsvig for 75 millioner kroner.

Tvind har anfægtet, at der var grundlag for ransagning, og at ransagningen gik ud over, hvad politiet i ransagningskendelsen havde fået lov til.

Ved ransagningerne i Grindsted beslaglagde Holstebro politi computere, cd-rom, harddiske, film, videobånd, disketter, ringbind, brevordnere, protokoller, hæfter, fotos, håndskrevne notater, bokse med papirer, checkhæfter, nøgler og kuverter. Det har politiet nu ret til at beholde.

Mistanke om skattesnyd
Mistanken om skattesvig er koncentreret om Tvinds humanitære fond til støtte for miljø og forskning. Men politiet tog også materiale om selskaberne Fælleseje og Estate og rederiet Thomas Brocklebank.

Derfor protesterede Tvind og advokater fredag i sidste uge på et retsmøde i Ringkøbing. Det var dommerens afgørelse fra dette retsmøde, som faldt onsdag formiddag.

Politiet har mistanke om, at den humanitære Tvind-fond har givet penge til mere erhvervsmæssige formål og på den måde unddraget skattevæsenet for penge i et system, der i politiets øjne har karakter af en koncern.

Tvind har på sin side mistanke om, at aktionen går ud på at ramme organisationen på en ny måde, fordi tidligere angreb er slået fejl.

Kæres formentlig
Advokat og forsvarer Kasper Lindhardt siger efter kendelsen onsdag, at det er nærliggende, at den bliver kæret, selv om han endnu ikke har drøftet det med sin klient, Tvind-fonden E Advice, en række enkeltpersoner og Tvind-talsmand Poul Jørgensen når det gælder enkelte af de beslaglagte effekter.

Advokaten oplyser, at politiet siden retsmødet i fredags ikke har frigivet noget af det beslaglagte, selv om anklageren i retten meddelte, at meget kunne udleveres nu på nær 16 krypterede computere.

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce