Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Kaptajn Annemette Hommel sagde efter frifindelsen, at retssagen havde været et enormt pres at gennemgå for hende. - Foto: Jens Dresling
Foto: DRESLING JENS

Kaptajn Annemette Hommel sagde efter frifindelsen, at retssagen havde været et enormt pres at gennemgå for hende. - Foto: Jens Dresling

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hommel: En pragtfuld lettelse

Annemette Hommel og fire militærpolitifolk blev i dag pure frifundet i Østre Landsret for groft at overtræde deres tjenestepligter under fangeforhør i Irak.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Det var en storsmilende Annemette Hommel, som trådte ud af retslokalet med en kæmpe buket blomster i hånden.

Hun kunne slet ikke skjule glæden over at være frifundet for grov overtrædelse af sine tjenesteforpligtigelser under afhøringer af irakiske fanger i foråret og sommeren 2004.

»Et enormt pres«
»Det er en pragtfuld lettelse at være frikendt. Det har været hårdt at være under et enormt pres i to år, siden sagen startede. Men der var ikke noget at komme efter - jeg forsømte ikke mine pligter groft«, sagde kaptajn Annemette Hommel lige efter frifindelsen i dag i Østre Landsret.

Ud over Hommel blev også fire danske militærpolitifolk frikendt i landsretten, som altså gik imod byrettens kendelse med straffe til de fem militærfolk i januar i år.

Krav om fire måneders fængsel
Mens smilene fyldte hele ansigterne hos de anklagede, og en af militærpolitifolkenes kærester brød ud i gråd, da dommeren læste afgørelsen op, fortrak anklager Peter Otken ikke en mine.

Han krævede i sidste uge mindst fire måneders fængsel til Hommel samt en kortere fængselsstraf til MP'erne, men ville i dag ikke kommentere frifindelsen.

»Som embedsmand er jeg vel nærmest retslig forpligtiget til at læse dommen, før jeg udtaler mig. Jeg skal hjem for at læse dens præmisser nu«, sagde Peter Otken, auditør i Forsvarets Auditørkorps.

»En total sejr«
Annemette Hommels forsvarer ville til gengæld gerne udtale sig.

»I byretten vandt vi en halv sejr, i dag fik vi en total sejr. Jeg vil ikke udtale mig om, hvem der har ansvaret - det må pressen drøfte med forsvarsministeren. Jeg har været meget bekymret for retssikkerheden og er lykkelig for ikke selv at have børn, der er udsendt af den danske hær«, sagde forsvarer Ebbe Mogensen.

Det er ikke muligt at få en kommentar fra forsvarsminister Søren Gade (V), som er på ferie.

/ritzau/

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden