Højt beredskab. Rigspolitiets bandeenhed var mødt op i stort tal for at beskytte kronvidne i rocker-sag.
Foto: Jens Dresling/Jens Dresling

Højt beredskab. Rigspolitiets bandeenhed var mødt op i stort tal for at beskytte kronvidne i rocker-sag.

Danmark

HA-stikker skaber lynch-stemning

HA-kronvidne blev afhørt bag lukkede døre i byretten.

Danmark

Der var intern lynch-stemning i Københavns Byret i dag.

Hells Angels-rockere og de yngre AK 81’er medlemmer fyldte tilhørerrækkerne så godt op, at retsbetjenten måtte forvise en håndfuld mennesker fra retssal 27.

På lægterne kunne omkring 10 politibetjente - heriblandt en del fra Rigspolitiets bandeenhed - skule ned mod de HA-rockere og AK 81’ere på fri fod, de blandt andet er i hælene på.

AK 81'er har stukket HA'ere I dag skulle kronvidnet i sagen vidne i sagen om en voldsepisode fra 2009, hvor fem medlemmer af AK81 blandt andet er tiltalt for grove overfald med køller og andre slagvåben, afpresning og besiddelse af stoffer.

Det drejer det sig blandt andet om et groft overfald med køller på tre mænd med indvandrerbaggrund foran Brorsons Kirke på Nørrebro i København 21. august 2009.

Kronvidnet er ifølge politiken.dks oplysninger medlem af AK 81.

Eller tidligere medlem er nok en mere præcis betegnelse, for manden, der er midt i tyverne, har givet politiet vigtige oplysninger om medlemmer af Hells Angels gøren og laden, og det har ikke tradition for at blive vel modtaget i rockerkredse.

En af de tiltaltes forsvarer, Gitte Juel Jensen, definerer kronvidnets udtalelser som »temmelig belastende«.

AK 81'er selv sigtet

Politiken.dk erfarer desuden, at det er kronvidnets videregivelse af oplysninger til politiet, der førte til varetægtsfængslingen af 16 HA-rockere, AK 81’ere og såkaldte hangarounds torsdag i sidste uge.

Politiken.dk erfarer, at kronvidnet er sigtet i tre af de fem drabssager.

Blandt de varetægtsfængslede var blandt andet den ledende Hells Angels-rocker Brian Sandberg.

LÆS OGSÅ

De tatoverede tilhørere og tiltalte i voldssagen i Københavns Byret ville tydeligvis gerne hilse på kronvidnet, men dommeren valgte at følge kronvidnets forsvarers ønske om at lukke dørene under afhøringen af ham.

»Af hensyn til vidnets sikkerhed vil dørene blive lukket«, lød retsformandens afgørelse, der tilføjede:

»Jeg kan desuden oplyse, at ingen af de tiltalte vil være til stede under afhøringen«.

De tiltalte blev herefter ført bort. At Københavns Byret tog kronvidnets sikkerhed alvorligt blev understreget af, at der var sat pap op for vinduerne i de tilstødende lokaler til retslokalet.

Afskærmningen forhindrede dermed tilhørerne eller andre i at se kronvidnet.

LÆS OGSÅ

Under torsdagens retsmøde blev der afhørt fire vidner. Et af vidnerne kunne genkende en af de tiltalte, da han kunne huske, at én af overfaldsmændene havde en karakteristisk tatovering af tre store sekstaller på den ene kind.

Han var til stede i retten i dag med de karakteristiske '666' tatoveret på den ene kind.

Blandt de tiltalte i sagen er en 23-årig mand, der tidligere har været sigtet i sagen om drabet på Osman Nuri Dogan i Tingberg i august 2008.

Det var netop det drab, der fik bandekrigen til at bryde ud i lys lue med en lang række af skudepisoder og opgør mellem Hells Angels og indvandrergrupperinger til følge.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Rigspolitiets Bandeenhed.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden