Politiet anholder designertyve i razzia

Politiet ransager 18 adresser i Jylland for at finde tyvekoster fra en stribe indbrud.

Danmark

Politiet gennemførte mandag 18 ransagninger i Jylland i bestræbelserne på at finde tyvekoster fra en lang stribe indbrud.

Flere end 80 politifolk deltog i ransagningerne, og otte personer er anholdt, fortæller politikommissær politidirektør Jørgen Ilum fra Østjyllands Politi.

Fem af de anholdte er sigtet for mindst 28 organiserede indbrudstyverier, der er sket flere steder i Jylland det seneste år.

Dyre møbler blandt tyvekosterne Tyvekosterne var typisk designermøbler og designerlamper til en værdi for over tre millioner kroner.

De tre andre anholdte er sigtet for hæleri.

»Det er lang tids grundlig efterforskning, der har gjort det muligt at gennemføre aktionen i dag med succes«, siger Jørgen Ilum.

Blandt de 18 ransagede adresser var Hells Angels klubhus på Bryggerivej i Risskov. Her fandt politiet enkelte møbler og lamper, en mindre mængde narkotika samt en ulovlig kniv.

Fandt skarpladt pistol

På en anden adresse blev en person anholdt med en skarpladt pistol og sigtes for overtrædelse af våbenloven. Jørgen Ilum anslår, at politiet har samlet tyvekoster for langt over en million kroner.

Politiet har valgt at fremstille fem af de anholdte i et grundlovsforhør.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden