Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

29 kommuner lavede ulovlige it-aftaler

Konkurrencestyrelsen konkluderer, at 29 ud af 34 kommuner har brudt loven om udbud via kontrakter med it-firmaet KMD.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

29 kommuner har en ulovlig aftale med it-virksomheden KMD.

Det viser en undersøgelse fra Konkurrencestyrelsen, hvor firmaets levering af it-systemet Opus til 34 kommuner har været under lup.

Og i de fleste kommuner er aftalerne i strid med EU's udbudsdirektiv, konkluderer styrelsen.

Sagerne har fået meget fokus, fordi en række kommunaldirektører og politikere fra de pågældende kommuner har modtaget koncertbilletter og golfture gratis af KMD.

LÆS OGSÅ

»Kommunerne skal naturligvis overholde udbudsreglerne. Ved at skabe konkurrence om offentlige opgaver sikrer vi, at kommunerne får de bedste løsninger til prisen«, siger direktør i Konkurrencestyrelsen Agnete Gersing i en pressemeddelelse.

Kommunerne skal korrigere sig selv

Konkurrencestyrelsen har ikke mulighed for at træffe afgørelser eller nedlægge forbud, men styrelsen opfordrer nu alle de 29 lovovertrædende kommuner til at opsige kontrakterne med KMD.

Samtidig skal kommunerne fremlægge planer for, hvordan de fremover vil overholde loven.

»Erfaringerne viser, at en udbudsrunde i mange tilfælde giver kommunen en økonomiske gevinst. Samtidig skaber konkurrence om opgaverne grobund for udvikling af nye løsninger til gavn for hele samfundet«, siger Agnete Gersing.

LÆS OGSÅ

Konkurrencestyrelsen har sideløbende igangsat en undersøgelse af, hvorvidt KMD har overtrådt konkurrenceloven ved at sætte sig på de kommunale it-løsninger.

KL (Kommunernes Landsforening) har tidligere oplyst, at man forventer, at kommunerne selv bringer orden i sagerne og laver udbud i en eller anden form.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden