Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fredsmager? Præsidenten for Bandidos, Jim Tinndahn, i klubhuset i Helsingborg. Det var ham, der rev fredsaftalen med Hells Angels i stykker.
Foto: Joachim Adrian

Fredsmager? Præsidenten for Bandidos, Jim Tinndahn, i klubhuset i Helsingborg. Det var ham, der rev fredsaftalen med Hells Angels i stykker.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rocker-mægler: Bandidos prøver at redde freden

Det er ikke nogen optrapning, at Bandidos river fredsaftale med HA i stykker.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det lyder paradoksalt. Men når rockergruppen Bandidos nu melder ud, at fredsaftalen med Hells Angels er revet i stykker, så er det i virkeligheden et forsøg på at undgå en optrapning.

Det vurderer advokat Thorkild Høyer, der fungerede som mægler mellem de to grupper, da de i 1990'erne bekæmpede hinanden.

FOTO:

Han tror, at præsidenten for Bandidos, Jim Tinndahn, ønsker at sende et klart signal til Hells Angels, når han nu går ud i pressen og fortæller, at fredsaftalen ikke eksisterer mere.

»Signalet er, at han opfordrer til, at man overholder aftalen, så det ikke går helt af sporet. Han forsøger at undgå, at det udvikler sig til en ny strid«, siger Thorkild Høyer.

Det er Hells Angels optag af seks tidligere Bandidosrockere, der ganske bemærkelsesværdigt har fået Tinndahn til at stå frem i Politiken.

Anti-medlemskapring forbudt i fredsaftale

Thorkild Høyer bekræfter, at det var en del af fredsaftalen, at klubberne ikke gik på strandhugst blandt hinandens medlemmer.

»Hele aftalen gik ud på at reducere konfliktområder, og det her var et af dem, fordi der havde været nogle tidligere eksempler«, siger han.

Thorkild Høyer tror også, at Tinndahns udmeldinger rummer et klart signal til baglandet i Bandidos. Men han tror til gengæld ikke, at der skulle ulme et internt oprør i Bandidos, hvor Tinndahn har siddet på magten i en lang årrække.

»Han prøver at få sine folk til at opføre sig fornuftigt og sige, at nu må de lige klappe hesten. Han gør det klart, at der arbejdes på en løsning og at man må lade være med at lade sig provokere«, vurderer Thorkild Høyer.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden