0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Hjælp til depressionsbehandling stopper ved 37 år

Kun depressionsramte danskere med en vis alder kan få tilskud til psykolog.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Hvis du er 37, kan du få – hvis du er 38, må du gå. Med denne logik er det offentlige tilskud til depressionsramte danskere skruet sammen.

Depression er en hastigt voksende folkesygdom herhjemme, og over 200.000 danskere er i dag deprimerede. Men kun patienter mellem 18 og 37 år kan få 60 procents sygesikringstilskud til psykologbehandling. Resten må betale regningen selv.

»Psykologordningen er dybt diskriminerende. Der er ingen faglige begrundelser for at have denne aldersopdeling, og samfundsøkonomisk er det fuldstændig gak«, siger Depressionsforeningens formand, Karen Margrethe Nielsen.

Fagfolk ryster på hovedet
Samme hovedrysten kommer fra fagfolk, Psykiatrifonden og Danske Regioner. Psykoterapien, hvor patienten gennem samtaler med en psykolog får redskaber til at bearbejde sygdommen, har ellers i adskillige undersøgelser vist sig mere effektiv end antidepressiv medicin. Alligevel er der kun sygesikringstilskud til depressive på medicin.

LÆS ARTIKEL

Under sommerens økonomiforhandlinger bad Danske Regioner regeringen om ekstra midler til at udvide psykologordningen til alle aldersgrupper. Ifølge regionernes formand Bent Hansen (S) var svaret, at satspuljen skulle finansiere ordningen.

Men da puljen i denne uge blev forhandlet på plads, var der ikke en krone mere til de depressive.

Professor: Politisk snæversyn
»Aldersdiskriminationen fortsætter, og det er jeg både trist og skuffet over. Regeringen bærer ansvaret for, at der ikke kommer flere penge til området, fordi den skød beslutningen til satspuljeforhandlingerne. Det er ærgerligt, fordi det er et af de områder med allerbedst dokumentation for, at pengene flytter noget i forhold til at fastholde folk på arbejde og uddannelse«, siger Bent Hansen.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement

Annonce