Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Selv om man i sit ansigts sved har slæbt sine flasker hele vejen ned til flaskeautomaten, vælger en del at trykke på den gule knap. Rigtig mange faktisk.
Foto: Arkiv. ADRIAN JOACHIM

Selv om man i sit ansigts sved har slæbt sine flasker hele vejen ned til flaskeautomaten, vælger en del at trykke på den gule knap. Rigtig mange faktisk.

Danmark

Knap på flaskeautomat henter millioner

Det giver millioner af kroner til velgørenhed, når danskerne donerer deres flaskepant i flaskeautomaterne.

Danmark

5.778.725 kroner.

Præcis så mange penge donerede kunderne i Coops butikker sidste år til velgørenhed gennem deres flaskepant. Det viser tal fra Coops Ansvarlighedsrapport, der bliver offentliggjort fredag formiddag.

Pengene kom ind via den såkaldte Velgørenhedsknap, der sidder på flaskeautomaterne i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Irma og Fakta. Her kan kunderne selv beslutte, om de vil donere deres flaskepant eller beholde den selv.

Irmakunder er de mest gavmilde

Ifølge Mogens Werge, forbrugerpolitisk direktør i Coop, har den store opmærksomhed om knappen fået flere og flere til at donere deres flaskepant.

»Der er rigtig mange, der siger, at nu står vi her med fem-otte flasker, og det betyder ikke noget for os. Men det betyder meget for mennesker andre steder i verden. Det er virkelig et eksempel på mange bække små«, siger Mogens Werge.

Det er dog langt fra alle flaskepantere, der vælger at trykke på Velgørenhedsknappen, viser rapporten.

De mest hyppige brugere er de kunder, der handler i Irma. Her doneres 3,5 procent af panten til velgørenhed. I Fakta og Dagli'Brugsen er tallet 0,9.

Pengene fra automaterne gik sidste år til Unicef og Folkekirkens Nødhjælp, mens de i år går til Red Barnet og WWF Verdensnaturfonden.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce