Ministre skal forklare sig i bordelsag

Enhedslisten kræver svar fra to ministre, efter at en vietnamesisk kvinde blev sendt i aktivering på et bordel i København.

Danmark

Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Line Barfod, kræver nu svar fra både beskæftigelsesministeren og socialministeren, efter at det er kommet frem, at en vietnamesisk kvinde blev sendt i aktivering på et bordel i Københavns nordvestkvarter.

»Jeg vil nu spørge beskæftigelsesministeren, om hun mener det er rimeligt, at arbejdsløse aktiveres i bordeller. Samtidig vil jeg spørge socialministeren hvordan aktivering på bordeller stemmer overens med regeringens generelle holdning til prostitution, som et socialt problem«.

Kvinden havde selv fundet jobbet, da hun i april blev sendt på fire ugers aktivering på bordellet, hvor hun skulle oplæres i kropsmassage og zoneterapi.

»Man tror jo næsten det er løgn. Men det her er desværre bare det seneste absurde eksempel på, at arbejdsløse sendes i vanvittige eller meningsløse aktiveringsprojekter i kommunerne«, siger Line Barfod og fortsætter:

»Problemet er, at regeringen kun giver kommunerne økonomiske incitamenter til at få ledige i aktivering, men ikke stiller krav til kvaliteten. Det er regeringens ansvar at stramme reglerne, så de ledige ikke sendes ud i hvad som helst«.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce