0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kampen om hvalen fra Vejle er begyndt

Byens borgmester ønsker ikke, at den ender sine dage på Zoologisk Museum i København.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
NORDE ERNST VAN
Foto: NORDE ERNST VAN

bjærgning. Det er endnu ikke aftalt, hvor finhvalen fra Vejle Fjord skal få sit endeligt. På billedet ses bjærgningen af det store dyr i går.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den 17,6 meter døde finhval fra Vejle Fjord skal i dag skeletteres.

Skeletteringen skal foregå i Vejle Havn, og byens borgmester Arne Sigtenbjerggaard håber, at det store dyr også kan ende som turistattraktion i Vejle.

»Det ville være fint at kunne udstille den her i Vejle«, siger han til politiken.dk.

»Hvalen ligger her i Vejle nu, den skal undersøges i Vejle, og når det er overstået skal den gennem en renselsesproces - det sidste tager flere måneder og skal formentlig ske på Nordsjælland, hvor man plejer at lave den slags«, siger Sigtenbjerggaard.

Det har hidtil været planen, at finhvalen skulle ende på Zoologisk Museum i København. Nu melder Vejle sig så på banen som særdeles interesseret.

Arne Sigtenbjerggaard forklarer, at dialogen mellem Vejle Kommune og Zoologisk Museum omkring hvalens endeligt slet ikke er slut endnu. Men dialogen foregår i al fredsommelighed, understreger han.

LÆS ARTIKEL

»Jeg ser gerne, at Zoologisk Museum kunne have hvalen liggende her i Vejle. Jeg mener, at tingene skal ud til folket - det hele behøver ikke ligge på et museum«, siger Arne Sigtenbjerggaard og forklarer, at hvalen vil passe godt ind i området.

»Vi har blandt andet Rødkilde Gymnasium, som har særligt fokus på det maritime«.

I dag klokken 12 starter skeletteringen af det 30 ton tunge dyr.

Finhvalen blev i går bjærget fra havnen. Det tog et par timer at få den hevet på land.