Den første 14-årige fældet efter vild biljagt i nat

Fra og med i dag er den kriminelle lavalder sænket til 14 år.

Danmark

En 14-årig dreng, der er anbragt på en institution nær Aabenraa, får nu titlen 'Danmarks første 14-årige med plettet straffeattest', skriver jv.dk.

Ved midnat blev den kriminelle lavalder sænket fra 15 til 14 år, og 1. juli var kun få minutter gammel, da Fyns Politi anholdt drengen i Svendborg.

Biljagt med 180 km/t

Den 14-årige kørte rundt i en bil som han forleden stjal i Odense. En politipatrulje spottede tilfældigt drengen, men det var først efter en biljagt. hvor farten var over 180 km/t, at drengen måtte giver op og lade sig anholde.

Han kan nu se frem til en sigtelse for brugstyveri og kørsel uden førerret.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce