»Jeg vil kraftigt opfordre Bertel Haarder til at blive mufti i Yemen«, skriver en læser i dagens debat. Arkivfoto fra Vestre Kirkegård.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

»Jeg vil kraftigt opfordre Bertel Haarder til at blive mufti i Yemen«, skriver en læser i dagens debat. Arkivfoto fra Vestre Kirkegård.

Danmark

Læserne siger nej til fadervor i skolen

Bertel Haarder (V) har trukket sine udtalelser tilbage i debatten om, hvorvidt der skal bedes fadervor i folkeskolen.

Danmark

Ser man på debatten på pol.dk, synes det ikke som et helt uklogt træk, at undervisningsminister Bertel Haarder i løbet af dagen dementerede sine udtalelser om obligatorisk fadervor i skolen.

Samtlige af de over 100 indlæg i debatten afviser blankt morgensamlinger med salmesang og morgenbøn på alle danske folkeskoler.

91 procent siger nej tak Også i afstemningen blandt læserne er signalet klart. 91 procent af de knap 1.700, der har stemt, siger nej til morgenbøn i folkeskolen. Kun seks procent siger ja.

»Selvfølgelig skal vi ikke blande offentlig uddannelse og religion sammen. De har ingenting med hinanden at gøre«, skriver blandt andre Jacob Honing fra København og rammer dermed hovedargumentet i mange indlæg.

Husker tvang fra barndommen
Læserne holder sig ikke tilbage med de dårlige karakterer.

»Uciviliseret«, »grotesk« er nogle af læsernes ord, ligesom at flere læsere husker salmesang fra deres barndom - og det er ikke glade minder. En »tvangsforanstaltning«, som en skriver.

Dorte Sørensen fra Roskilde påpeger, at ideen passer overordentligt dårligt med statsminister Anders Fogh Rasmussens udsagn om, at religionen ikke skal fylde det offentlige rum.

Truer med privatskole
En enkelt truer ligefrem med at tage sine børn ud af skolen, hvis der bliver obligatoriske bønner.

»Hvis det blev indført på mine børns skole, sender jeg dem på privatskole«.

Mens Nikolaj Kasperuk fra Berlin skriver, at han håber, at debatten fører videre til en debat om adskillelse af stat og kirke i Danmark.

Ofringer til Odin

Og så er der en del læsere, som har taget forslaget fra den humoristiske side.

»Børnene bør ofre til Odin og Freja. Vi er da i Danmark eller hvad? Børnene skal ikke tvinges til at bede til en eller anden gud, der stammer fra mellemøsten«, som Thomas Jansen skriver.

Mens andre forsøgte sig med bønner, der skal fjerne ministeren fra magten.

»Med den undervisningsminister må alt prøves. Også bønner...! ( ) ...Kære Gud, hjælp os!!«, skriver Lisa Olsen fra København.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce