Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: JAN GRARUP
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Helle Thornings datter var ikke i fare for at blive klasseløs

Der ville være 9. klasse til datteren på folkeskole.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den socialdemokratiske formand Helle Thorning-Schmidt lavede en brøler på direkte tv, da hun skulle forsvare at sende sin datter på en fornem privatskole til næste skoleår. Det mener bt.dk

I søndags i TV-Avisen klokken 18.30 forklarede hun, at der ikke var nogen 9. klasse på Strandvejskolen sidste år, og derfor kom Johanna hjem og var meget bekymret for, hvad der ville komme til at ske, når hun selv nåede til 9. klasse.

»Jeg kan ikke leve med, at mit barn er bekymret for sine næste to år i folkeskolen«, sagde Socialdemokraternes formand i nyhedsudsendelsen på DR.

Men Helle Thorning-Schmidt har aldrig haft grund til at bekymre sig om sin datters fremtid på Strandvejskolen, og med et enkelt opkald til skoleledelsen kunne hun have fået at vide, at der nok skal være en 9. klasse til Johanna om et år.

Aldrig planer om at fjerne 9. klasser I en mail til B.T. oplyser Strandvejskolens leder Lisbeth Hammelev, at der er planlagt ikke mindre end to 9-klasser både nu til august, men også efter sommerferien til næste år. Og det har aldrig været på tale, at der ikke skulle være en 9. klasse, når Helle Thornings 13-årige datter Johanna når til 9. klasse i 2011.

Der er to klasser på alle klassetrin fra 6. til 9. klassetrin, hvorfor der ikke har været overvejelser på Strandvejskolen om ikke at have 9.klasser på skolen, skriver Lisbeth Hammelev i mailen.

Særlige forhold bag klassenedlæggelse

Helle Thorning-Schmidt forsvarede sig i tirsdagens B.T. med, at der ikke var nogen 9. klasse på Strandvejskolen sidste år, da hun besluttede at skrive datteren op til Ingrid Jespersen gymnasieskole, og derfor mente hun ikke, at hun talte usandt.

Lisbeth Hammelev oplyser i sin mail til B.T., at det er rigtigt, at der ikke var nogen 9. klasse i skoleåret 2008-2009, men det var på grund af helt særlige forhold. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidt til de nye oplysninger.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden