Politiet holder øje med Ishøj efter hærværk og trusler

Smadrede ruder i patruljevogne og trusler på Facebook får politiet til at skærpe sikkerheden.

Danmark

Københavns Vestegns Politi har besluttet at skærpe sikkerheden for ambulancer, brandbiler og politiets egne patruljevogne i Ishøj.

Indtil videre skal patruljevogne ledsage redningskøretøjer, når de rykker ud til visse boligområder, især omkring Ishøj Centret.

Politiet har for nyligt fået smadret ruder i nogle biler, og samtidig er der opfordringer til hærværk mod netop politiets patruljevogne på en Facebook-gruppe, Ishøj Ghetto.

»Vi gør et forsøg på at finde ud af, hvem der står bag. Det er strafbart at opfordre direkte til ildspåsættelse og hærværk«, siger chefpolitiinspektør Ib Meng.

Politiet vil finde mændene bag Facebook-side

»Vi vil ikke have flere smadrede ruder i vores køretøjer og har derfor besluttet at være mere alert i en periode. Men det er vigtigt at understrege, at der ikke er en aktuel ophedet situation i Ishøj«, siger chefpolitiinspektøren.

Over 700 brugere har været på Facebook-siden, som politiet nu forsøger at finde bagmændene til. Den har billeder af ødelagte politibiler og opfordringer som: »mine brødre, I skal smadre alle politibiler, der nærmer sig Ishøj. Det er vores by«.

Senest er der kommet mere besindige indlæg om, at brand- og ambulancefolk kan tage det roligt: »I skal ikke føle jer utrygge, når I kører i Ishøj. Vi har ikke et problem med jer«.

»Vi har ingen oplysninger om trusler mod rednings- eller brandfolk«, siger chefpolitiinspektør Ib Meng.

Det er politiets egen beslutning, at blandt andet patruljevogne ikke må efterlades uden opsyn i den kommende tid.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce