Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Danske moskéer strander på tegnebrættet

Politikerne giver dem ellers grønt lys, men muslimerne mangler penge.

Danmark

Selv om politikerne i flere af landets kommuner er positive over for rigtige moskéer med kupler og minareter i bybilledet, beder muslimerne i Danmark stadig fredagsbøn i nedlagte fabriksbygninger og maskinværksteder.

Der er adskillige mosképrojekter i støbeskeen, men fra initiativtagerne lyder forklaringen: Vi kan ikke skaffe pengene.

Ny tilladelse på vej i Århus Når Århus Byråd på onsdag ventes at vedtage en lokalplan, der åbner for en stor moské i Brabrand til op imod 20 millioner kroner, kan der således gå meget lang tid, før moskéen rent faktisk kan byde muslimerne indenfor.

For flere år siden gav byrådet sin velsignelse til en rigtig moské et andet sted i byen, i boligområdet Gellerup. Men den er aldrig blevet opført, og i dag er pengeindsamlingen nærmest gået i stå.

Forbundet af Islamiske Foreninger (FIF) har indsamlet 1,1 millioner kroner, hvilket er langt fra de 50 millioner kroner, moskéen i alt skønnes at koste.

»Vi skal jo hente pengene hos folk, der i forvejen ingen penge har«, siger arkitekten på projektet, Metin Aydin.

Samme melding lyder fra Odense og Roskilde.

To projekter klar i København

I København ligger to store godkendte mosképrojekter og venter blot på penge. Ét på Amager og ét på Vibevej i nordvestkvarteret.

LÆS ARTIKLEN

»At få danskere - muslimer som ikke-muslimer - og virksomheder til at spæde til er en stor udfordring«, siger Zubair Butt Hussain, talsmand for Muslimernes Fællesråd (MFR), der står bag planen om en stor dansk moské på Amager.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce