BESKIDT. Borgere i Køge skalæ igen til at koge vandet. Her blever et forurenet vandlager tømt i juni måned.
Foto: MIRIAM DALSGAARD

BESKIDT. Borgere i Køge skalæ igen til at koge vandet. Her blever et forurenet vandlager tømt i juni måned.

Danmark

Drikkevandet i Køge er forurenet - igen

Der er fundet afføringsbakterier i Køges drikkevand. 20.000 skal koge vandet.

Danmark

Bare to måneder efter at 20.000 borgere i Køge sidst skulle døje med forurenet drikkevand, skal de nu have kedlerne frem igen.

Der er fundet E-colibakterier, afføringsbakterier, i to ud af syv vandprøver i drikkevandet fra Køge Vandværk, og derfor anbefaler kommunens energiforsyning nu alle i Køge Vandværks forsyningsområde at koge vand, der skal bruges som drikkevand eller i madlavning.

LÆS ARTIKEL

»Vi er meget kede af, at vi igen står i en situation, hvor vores forbrugere skal koge vandet«, siger forsyningsdirektør Line Hollesen i en pressemeddelelse.

Samme berørte borgere
De 20.000 berørte borgere er de samme, der i juni led under omfattende vandforurening.

Forureningen i juni forblev et mysterium, men umiddelbart er der ikke sammenhæng mellem de to forureninger, fortæller direktør Line Hollesen.

»Det er en anden type bakterie, der er fundet denne gang, men lige nu udelukker vi intet. Vi kigger på alle muligheder«, siger hun.

Spar på vandet

Vandtårnet er et af de steder i vandværket, hvor der er fundet colibakterier, hvorfor energiforsyningen nu tager det ud af drift.

LÆS ARTIKEL

Det betyder, at vandkapaciteten er begrænset betydeligt, og derfor opfordrer energiforsyningen forbrugerne til at spare på vandet.

Efter at drikkevandet var forurenet i juni, har energiforsyningen øget vandprøverne, så de nu tjekker vandet to gange om ugen. Ved sidste test i torsdags var vandet ikke forurenet.

Køge Vandværk intensiverer nu prøvetagningen for hurtigst muligt at finde frem til kilden.

»Vi har taget en masse prøver ind i dag, og vi tager prøver igen i morgen. Vi håber, at vi er klogere i løbet af et par dage«, siger Line Hollesen.

LÆS ARTIKEL

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce