TRÆNGSEL. Københavnske cyklister kører tæt i byens trafik. Arkivfoto.
Foto: ASTRID DALUM

TRÆNGSEL. Københavnske cyklister kører tæt i byens trafik. Arkivfoto.

Danmark

Folketingsflertal vil give cyklismen mere medvind

Staten fremrykker millioninvesteringer, der skal fremme cykeltrafikken.

Danmark

Så kan cyklisterne godt bimle med ringeklokkerne: En bevilling til cykelfremme rykkes frem.

Det kommer til at kunne mærkes på statsveje, cykelturisme og mindre øer.

70 millioner kroner, der var sat af i regeringens cykelpulje for årene 2011-2014 kan allerede bruges nu. Partierne bag aftalen om at give cykeltrafikken en økonomisk gang medvind flytter nu bevillingen til i år.

Oveni kommer penge fra 2009, hvor 15 millioner kroner til cykeltrafikken ikke blev brugt, meddeler Transportministeriet.

Nogle cykelprojekter nyder særlig velvilje fra politikerne, der nu har fremrykket bevillingen.

Blandt andet vil de styrke cykelturismen i yderområder, en satsning, der også indebærer et særligt fokus på de danske småøer.

Men også statsvejene skal gøres mere farbare for cyklister, der ikke vil køre på det overordnede vejnet med livet i hænderne og hjulene i rabatten.

Regeringens cykelpulje er ifølge ministeriet nu oppe på cirka 260 millioner kroner i 2010, mens der i de kommende år frem til 2014 vil være 166 millioner kroner til udmøntning om året.

LÆS ARTIKEL

En stor del af bevillingerne gives som medfinansiering, der forudsætter, at kommuner, virksomheder og organisationer selv kommer med 60-70 procent af pengene til cykelprojekterne.

Bag aftalen om cykelpuljen står regeringspartierne, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, SF, de radikale og Liberal Alliance.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce