TRAFIK. Et folketingsflertal står bag beslutningen om at bruge op mod en milliard kroner på at få flere til at tage cyklen. Arkivfoto
Foto: JENS DRESLING

TRAFIK. Et folketingsflertal står bag beslutningen om at bruge op mod en milliard kroner på at få flere til at tage cyklen. Arkivfoto

Danmark

Flere penge til cykelstier vækker glæde

Cyklistforbundet er særdeles tilfreds med pulje til mere to-hjulet trafik. Minister håber på fremgang i cykeltrafikken.

Danmark

»Vi er rigtig, rigtig glade for den pulje. Den gør en kæmpeforskel for cykeltrafikken over alt i landet«.

Det siger Lise Bjørg Pedersen, der er politisk chef i Dansk Cyklist Forbund, efter at et folketingsflertal har besluttet at fremskynde investeringer i cykeltrafikken.

Hun vurderer, at kommuner og lokale har søgt om lang flere penge, end der er i den såkaldte cykelpulje.

»Der er en kæmpe interesse og efterspørgsel i kommunerne. Herinde fra Dansk Cyklist Forbund kan vi mærke, at der sker noget rundt omkring«, forklarer hun.

»For os er det rigtigt vigtigt, at midlerne går derhen, hvor man får mest cykling for pengene«.

LÆS ARTIKEL

Lise Bjørg Pedersen forudser, at de mange penge, som folketingspartierne - minus Enhedslisten - vil bruge på cykeltrafikken, vil kunne mærkes.

Det er ikke utænkeligt, at vi på langt sigt kan fordoble cykeltrafikken i Danmark

»Det er ikke utænkeligt, at vi på langt sigt kan fordoble cykeltrafikken i Danmark«, siger hun. Og tilføjer samtidig, at cykeltrafikken uden for hovedstadsområdet har været for nedadgående i mange år.

Den udvikling burde efter cyklistforbundets mening kunne vendes.

»De har stadig rigtigt mange korte bilture i provinsbyerne«, konstaterer Lise Bjørg Pedersen.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er også tilfreds med, at nogle af midlerne fra cykelpuljen nu rykkes frem.

»Jeg er ikke i tvivl om, at der vil være ansøgninger til det. Det er godt at se, at kommuner og andre gerne vil bruge penge på cykelstier«, siger han.

»Alle vinder på det: Miljøet. Trafikanterne. Byerne«, fortsætter han og tilføjer om de tilproppede veje i byerne, at: »Vi kan kigge på byerne, der er ved at sande til.«

Han deler Dansk Cyklistforbunds håb om, at det vil kunne lade sig gøre at fordoble cykeltrafikken i Danmark.

»Det vil være fantastisk lykkeligt for alle«, siger transportministeren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

Forsiden

Annonce