Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Red Barnet siger undskyld til grønlandske børn

Organisationen undskylder for tvangsflytning af børn i 1950'erne.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det, der foregik i forbindelse med tvangsflytningerne og adoptionerne, er helt ude i hampen og så langt man kan komme fra det menneske- og børnesyn, vi har i dag.

Sådan lyder den uforbeholdne undskyldning nu fra Red Barnet, der i 1950'erne var involveret i sagen om 22 grønlandske børn, som blev fjernet fra deres familier i Grønland som små. I stedet blev de sendt til Danmark for at blive gjort mere danske, så de kunne vende tilbage til Grønland og skubbe på den proces i hjemlandet.

ANMELDELSE

»Vi ved endnu ikke, præcis hvilken rolle, det daværende Red Barnet spillede dengang, for der er stadig en undersøgelse i gang. Men uanset hvad, så vil jeg gerne på min organisations vegne sige uforbeholdent undskyld til de grønlandske mænd og kvinder, der på så barsk og ulykkelig vis blev tvangsflyttet som børn«, siger Red Barnets generalsekretær Mimi Jakobsen i en pressemeddelelse.

LÆS ARTIKEL

Siden debatten om tvangsdeporterede grønlænderbørn blussede op første gang, har Red Barnet igangsat en uafhængig undersøgelse af det daværende Red Barnets rolle i sagen. Arkivarbejdet er stadig i gang.

LÆS ARTIKEL

»Undersøgelsen er langt fra færdig, men vi synes, at det er vigtigt at få sagt undskyld. Uagtet at det ikke ændrer på det, der er sket. Selvom der er tale om en helt anden tid, hvor man gjorde mange forfærdelige ting mod både børn og voksne i den bedste mening, så skal det frem i lyset, og vi skal anerkende, at det ikke var i orden«, siger Mimi Jakobsen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden