TRISTESSE. Lediggang og kedsomhed plager patienter på de psykiatriske afdelinger, mener formanden for Landsforeningen Sind.
Foto: MARTIN LEHMANN

TRISTESSE. Lediggang og kedsomhed plager patienter på de psykiatriske afdelinger, mener formanden for Landsforeningen Sind.

Danmark

Psykiatri-forening: Patienter lider under triste hospitaler

Der er intet at tage sig til, når man er indlagt på psykiatrisk afdeling, konstaterer Sinds formand efter ny fangeflugt.

Danmark

Psykiatriske patienter har intet at stå op til, advarer Knud Kristensen, der er formand for Landsforeningen Sind.

»Som vi oplever livet på afdelingerne, så er de indlagte overladt sig selv, til at læse og se tv. En gang imellem er der en lægesamtale, og det er så det. Så der summer ikke af aktivitet«, siger han.

Lediggangen gør det vanskeligere at helbrede patienterne, vurderer han. Og den er sat i forbindelse med de mange fangeflugter, der sker fra lukkede psykiatriske afdelinger. Den seneste skete torsdag aften, hvor et par indlagte stak af for anden gang på en uge.

LÆS ARTIKEL

Ifølge Knud Kristensen er mulighederne for at beskæftige og underholde de indlagte barberet ned.

»Når der skal spares, er det de aktiviteter, det går ud over«, siger han til politiken.dk.

Aktiviteter vigtige i behandlingen

Lærebøgerne siger ifølge Sind-formanden, at psykiatrisk behandling består af tre dele: En medicinsk behandling, en terapeutisk indsats og en social-psykologisk indsats.

Den sidste består i at give patienten aktiviteter og beskæftigelse, der bidrager til den samlede behandling, fordi patienten har noget af stå op til.

»Det skal man ikke være psykiater for at se«, konstaterer Knud Kristensen, der arbejder for at forbedre forholdene inden for psykiatrien.

LÆS OGSÅ

Formanden for Danske Regioner, socialdemokraten Bent Hansen, erkender, at forholdene på de lukkede psykiatriske afdelinger lader noget tilbage at ønske.

»Lediggang er roden til hovedparten af problemerne i retspsykiatrien. Bygningerne er svære at indrette, så der bliver plads til motionsrum og den slags. Det kan såmænd knibe med at presse et bordfodbold-spil ind«, siger han til Jyllands-Posten.

Alene i år har der været ni patientflugter fra det psykiatriske hospital i Risskov.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce