Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Familiefar fra Nordsjælland bliver fanget af sin fortid som våbensmugler

Niels Holck skal for retten i dag. Nu begynder sagen om, hvorvidt det er lovligt at udlevere ham til Indien, hvor han er sigtet for krigsførelse og våbensmugling.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Hans to børn på tre og seks år aner ingenting.

De har ganske vist fået at vide, at deres far engang har været i krig, men Niels Holck og hans hustru har skånet ungerne for sandheden om, at far risikerer at blive sendt til Indien for at være på anklagebænken i en retssag, der kan vare flere år.

Men alligevel vil netop Niels Holcks børn få en central rolle, når Retten i Hillerød i dag foretager de indledende manøvrer hen imod at afgøre, om Justitsministeriet handlede lovligt, da det i april måned bestemte, at den 48-årige dansker skal udleveres til retsforfølgelse i Indien.

»Jeg har etableret mig i Danmark, fordi jeg ad tre omgange i 2001-2002 har fået at vide, at jeg aldrig ville blive udleveret til Indien. Daværende justitsminister Lene Espersen svarede Folketinget, at jeg ikke kunne udleveres, og to gange har jeg siddet over for danske politibetjente, der har forsikret mig om, at jeg kunne blive i Danmark. Derfor tog vi en beslutning om at skabe et liv her. Jeg er blevet gift. Jeg har fået to børn, startet et firma og har de seneste otte år levet et ganske almindeligt borgerligt liv. Mine børn går i skole og institution her. Min kone har job i den lokale skole, vi har bygget en andelsboligforening op fra grunden, og der har været helt ro på. Indtil nu«, siger Niels Holck.

Ville etablere lokalt vagtværn
Hvis der er en sag, hvor den slidte kliché om at blive indhentet af sin fortid giver mening, så må det være sagen om Niels Holck.

Vi skal tilbage til 1995, hvor en ung dansk mand arbejdede med at forbedre forholdene for landsbybefolkningen i den indiske delstat Vestbengalen ved at etablere skoler, hospitaler og lokalt demokrati.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden