Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Danmark får et rap over fingrene af FN

Danmark lever ikke op til konventionen om at afskaffe racediskrimination.

Danmark

FN's Racediskriminationskomité kritiserer Danmark for i en lang række tilfælde ikke at leve op til FN-konventionen om at afskaffe racediskrimination.

I en syv sider lang rapport fremhæver Racediskriminationskomitéen i alt 12 tilfælde, som komitéen "beklager", er "bekymret over" eller "anbefaler" bliver ændret.

Beklager pointsystem Blandt andet advarer Racediskriminationskomitéen Danmark mod at fjerne racismeparagraffen, kritiserer familiesammenføringsreglerne samt beklager det nye pointsystem for udlændinge, som ønsker permanent ophold i Danmark.

Udlændinge kan således først få permanent ophold efter fire år, hvis de gør en aktiv indsats for at blive en del af det danske samfund. Betingelsen er, at de indsamler 100 point.

Det kræver blandt andet, at man har bestået en danskprøve, ikke har modtaget offentlige ydelser i de sidste tre år og har haft to og et halvt års fuldtidsbeskæftigelse inden for en periode på tre år.

'Byrdefulde og strenge krav'

Selv om Racediskriminationskomitéen anerkender, at det skyldes ønsket om at fremme integrationen, så beklager komitéen, at systemet introducerer "byrdefulde og strenge krav", som i realiteten udelukker mange flygtninge for at indsamle de mange point.

»Ydermere bør regeringen sikre, at det nye system ikke udelukker de, som nyder godt af international beskyttelse, men som på grund af alder, traumer eller andre sygdomme ikke lever op til kriterierne og derfor ikke kan nå de integrationsmål, som er fastsat i loven«, hedder det i rapporten.

LÆS OGSÅ:

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce