Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JOACHIM ADRIAN
Foto: JOACHIM ADRIAN

TEMA. Flemming Rose blev verdenskendt, da han som kulturredaktør på Jyllands-Posten trykkede tegninger af profeten Muhammed i 2005.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Flemming Rose: Jeg er ikke en provokatør

JP's kulturredaktør ville ikke tale om terrortrusler på pressemøde. Ny bog skal forklare hans holdninger.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politiet var mødt talstærkt frem og kunne næsten mandsopdække hver enkelt journalist, der blev sikkerhedstjekket for våben i døren til pressemøde i JP/Politikens Hus i det indre København.

Jeg håber, at folk vil læse bogen, selvom de ikke kan lide tegningerne

Men det var heller ikke et hvilket som helst pressemøde. Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose havde kaldt pressen hid for at fortælle om sin nye bog »Tavshedens Tyranni«.

DIREKTE

Bogen skal være et »agiteret forsvar for at tænke, skrive og sige, hvad man vil« og skal give et indtryk af Flemming Roses personlige udvikling.

Bliver set som ballademager
»Tavshedens Tyranni« har allerede skabt frygt for en ny Muhammedkrise blandt både politikere og eksperter, da bogen genoptrykker de 12 omstridte Muhammedtegninger.

»Det er ikke første gang og desværre nok heller ikke sidste gang«, sagde Flemming Rose om truslerne i forbindelse med bogen. Han afviste at kommentere aktuelle terrortrusler mod Jyllands-Posten.

»Jeg er ikke en provokatør, men mange folk ser mig som en ballademager. Bogen er mit forsøg på at give svar. Jeg håber, at folk vil læse bogen, selvom de ikke kan lide tegningerne«, tilføjede han.

Jeg har ikke nødvendigvis ret

I forbindelse med bogudgivelsen har Flemming Rose sagt, at han ikke gider diskutere Muhammedsagen mere. Til pressemødet var han også forsonende overfor journalisternes spørgsmål til tegningerne.

»Man kan forstå tegningerne på mange måder. Her fortæller jeg om min baggrund og mit syn på tegningerne. Mit syn er ikke nødvendigvis rigtigt. Folk kan have andre meninger«, sagde han.

LÆS OGSÅ

Der var mange udenlandske journalister til stede, og de spurgte især ind til, hvad Flemming Rose mener om tegningernes konsekvenser rundt omkring i verden.

»Tegningerne er ikke et eneste liv værd. Jeg tager ansvar for at have bragt dem, men ikke for, at det fører til vold«, sagde forfatteren.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden