Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Hver anden dansker: Det var rigtigt at trykke Muhammed-tegningerne

Danskerne er delt i spørgsmålet, om det var rigtigt at trykke karikaturer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Knapt halvdelen af danskerne bakker i dag op om Morgenavisen Jyllands-Postens trykning af de satiriske Muhammed-tegninger 30. september 2005.

Det viser en opinionsundersøgelse, som analyseinstituttet Voxmeter har foretaget for Ritzau op til femårsdagen torsdag for offentliggørelsen af de omstridte tegninger, som stadig giver anledning til terrortrusler.

LÆS ARTIKEL

48 procent af de spurgte har sat kryds ved 'ja' på spørgsmålet, om de synes, det var rigtigt af Jyllands-Posten at offentliggøre tegningerne. 38 procent svarer 'nej'.

Med 54 procent er det især de mandlige vælgere, der bakker op om tegningerne, mens kvinderne er mere lige fordelt med 43 procent for og 42 procent imod.

Sagen ikke ændret synet på muslimer
Voxmeter har også spurgt til danskernes holdning til muslimer og islam her fem år efter tegningerne, og den har ikke flyttet sig meget.

SIGNATUR

83 procent svarer, at Muhammed-sagen ikke har ændret deres holdning til muslimerne bosiddende i Danmark, og 76 procent svarer, at sagen ikke har ændret deres holdning til islam.

19 procent har dog fået en mere negativ holdning til islam.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden