Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Flere danske familier beder om hjælp til ferien

Rekordmange har i år henvendt sig til humanitære organisationer.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fattigdommen buldrer derudaf i Danmark. De humanitære organisationer bliver rendt over ende af familier, der ikke har råd til at give deres børn et ferieophold eller en tur til en forlystelsespark.

ASF-Dansk Folkehjælp sender i år 500 familier af sted på ferieophold i feriecentre i Danmark. Organisationen har i år fået 20 procent flere ansøgninger end sidste år og har været nødt til at sige nej til cirka 250 familier, men organisationen forsøger nu at skaffe midler til at øge antallet med yderligere mindst 100 familier.

De fleste er enlige forsørgere Generalsekretær i ASF - Dansk Folkehjælp, Claus Nørlem, er ikke i tvivl om, at de familier, der beder om hjælp er fattige.

»70 procent af familierne er enlige forsørgere på overførselsindkomster. De har typisk to eller tre børn og skal leve for et rådighedsbeløb på mellem 2.500 og 3.500 kroner om måneden. Det betyder, at et ferieophold er helt uopnåeligt«, siger Claus Nørlem.

Flere har heller ikke råd til lejrskolen

Også hos den folkekirkelige organisation Samvirkende Menighedsplejer og Frelsens Hær har man oplevet en markant stigning i ansøgningerne til feriehjælp i år.

Kommunikationschef Lars Lydholm fra Frelsens Hær peger også på, at årsagen er en voksende fattigdom.

»Vi mærker det ikke kun på antallet af ansøgninger til julehjælp og feriehjælp, men vi oplever også en kraftig stigning af henvendelser fra forældre, der for eksempel ikke har råd til, at deres børn kan komme med på skolens lejerskole eller deltage i fritidsaktiviteter. Vi har også fået henvendelser fra forældre, der er ulykkelige over, at de ikke har råd til at holde en konfirmation«, siger han.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden