Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

33-årig blev lokket i dødsfælde under mindehøjtidelighed

Taxichauffør er tiltalt for at køre en kammerat til Nørrebro, hvor han blev dræbt.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»En koldblodig likvidering«.

Sådan lød det fra anklageren, da Retten på Frederiksberg i dag indledte sagen mod to mænd, som er tiltalt for sammen at stå bag drabet på den 33-årige Olcay Ünal.

Ünal blev dræbt med flere skud i hovedet, nakken og ryggen, da han i juli sidste år var til mindehøjtidelighed for en 26-årig kammerat, Ahmad Jamali, som ligeledes var blevet likvideret fire dage forinden. Begge var en del af Københavns kriminelle miljø.

Tre mænd har afvist forklaring

Ifølge anklageren kørte den 28-årige, som er taxichauffør, offeret til mindehøjtideligheden, hvor den 25-årige ventede med en skarpladt pistol.

Den 25-årige forklarede selv, at han var til mindehøjtideligheden, men at han sammen med tre andre var på Nørrebro for at hente mad, da skuddrabet på den 33-årige fandt sted. De tre mænd, der senere skal vidne i retten, har dog tidligere nægtet, at den 25-årige var med på Nørrebro.

»Folk prøver at tørre den af på mig, fordi jeg er dansker«, sagde den 25-årige, der trods sine danske rødder talte med en tyk udenlandsk accent.

Også hans 28-årige medtiltalte peger på den 25-årige, som manden der skød. Han havde gennem længere tid været privatchauffør for Ünal og forklarede i retten, at han kørte offeret til mindehøjtideligheden, men ikke kendte til planerne om attentatet.

Efter skuddramaet kørte de to tiltalte væk fra gerningsstedet i taxien. I den 28-åriges forklaring lød det, at han blev truet af den 25-årige.

Da han havde sat ham af, ringede han selv 112 og fortalte om likvideringen.

»Jeg er bange for, at de nakker mig«, sagde han grædende i alarmopkaldet, som blev afspillet i retten.

Sagen kører over fem dage. De næste par dage skal vidner, der overværede likvideringen ved mindehøjtideligheden, afhøres.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden