Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Mange unge får mere end én abort

En abort kommer ikke altid alene. Mere end hver tredje kvinde mellem 20 og 24 år, som får afbrudt en graviditet, er genganger og har tidligere fået en abort, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Det har overrasket os temmelig meget, at der er så mange gengangere, og det understreger et behov for stærkere rådgivning«, siger overlæge Charlotte Wilken-Jensen.

Hun har siddet med i følgegruppen bag Sundhedsstyrelsens undersøgelse af aborter blandt unge kvinder.

Baggrunden for undersøgelsen er den fortsatte stigning i aborttallet blandt de 15-24-årige kvinder gennem de seneste 10 år, hvor antallet af aborter generelt er uforandret.

Halvdelen brugte ikke prævention Halvdelen af alle de uønsket gravide brugte ikke prævention Den anden halvdel gjorde, men havde for eksempel glemt en p-pille.

»Det går galt med præventionen, og det kan føres tilbage til seksualundervisningen«, siger læge Christian Graugaard, der er formand for Sex og Samfund.

»Den fungerer ikke i folkeskolen, og den er helt fraværende på ungdomsuddannelserne, hvor hovedparten af de unge faktisk bliver seksuelt aktive«.

Abort ikke som bevidst prævention

Ifølge Charlotte Wilken-Jensen, som er overlæge på Roskilde Sygehus, bruger kvinderne ikke bevidst abort som prævention.

Af de 16.000 aborter i 2009 var de godt 6.600 blandt unge mellem 15 og 24 år.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden