Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sorg. Gerningsstedet på Theklavej var smykket med blomster efter drabet.
Foto: Jens Dresling/Arkiv

Sorg. Gerningsstedet på Theklavej var smykket med blomster efter drabet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skyldig i gangsterdrab undgår livstidsdom

Dametaske kylet mod 25-årig efter dom for drabet på Theklavej i København.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Retten på Frederiksberg har afvist at bruge de skrappe banderegler i sagen om likvideringen af en mand på Theklavej i Københavns nordvestkvarter i sommeren 2009.

Den 25-årige Thomas Beck Sørensen er mandag blevet idømt fængsel i 15 år, fordi han 4. juli sidste år med en serie skud dræbte Olcay Ünal.

Ved domsafsigelsen opstod der uro og en lille sort dametaske blev kylet fra tilhørerpladserne i retning af Sørensen.

»Du skal brænde op i helvede, dit røvhul, din svans«, blev der råbt mod den dømte.

Nævninge ser ingen forbindelse til bandekrig Et nævningeting på Frederiksberg ser ingen beviser for, at forbrydelsen er begået som led i konflikten mellem indvandrerbander på den ene side og Hells Angels og støttegruppen AK 81 på den anden.

Olcay Ünal mistede livet på grund af sit tilhørsforhold til Hells Angels, mente anklagemyndigheden, der krævede fængsel på livstid. Og Thomas Beck Sørensen har nær tilknytning til indvandrerbander.

Drabet var gengældelse for, at et medlem af Hells Angels fire dage forinden havde dræbt Ahmed Jamali ved Christiania. Jamali og Beck Sørensen var venner, og tilsyneladende hjalp Sørensen Jamali med hashhandel.

Dræbt ved mindehøjtidelighed

På Theklavej mindedes familie og venner den dræbte Jamali. Og Ünal blev igen og igen opfordret til at møde frem. Til sidst sagde han ja. Han nåede at give hånd til tre mænd om aftenen 4. juli, inden der blev affyret 13 skud med en pistol. De 10 ramte - nogle af dem traf Ünal, der var iført skudsikker vest, i ryggen og halsen.

Der var ingen synlige reaktioner på dommen hos Thomas Beck Sørensen, klædt i hvid skjorte og cowboybukser. I retten har han holdt selvsikker høj profil med talrige afbrydelser af anklageren og af og til flabede svar. Han håbede, at tre mænd ville give ham et alibi, men det skete ikke.

LÆS OGSÅ

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden