Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiet sigter DSB-ansat for graffiti

Ansat hos DSB er blevet genkendt på videooptagelser.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En ansat hos DSB er blevet anholdt og sigtet for medvirken til graffitihærværk på S-tog.

Manden har erkendt, at han i marts lukkede graffitimalere ind på DSB's klargøringscenter i Hundige. Ved den lejlighed blev der overmalet S-tog svarende til et erstatningskrav på 14.244 kroner.

Der er tale om en 22-årig mand, som ikke tidligere har været kendt af politiet, oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen, Københavns Politi.

Omfattende sag om graffiti Anholdelsen af manden skete som led i politiets efterforskning af en omfattende sag med flere sigtede om graffitihærværk for flere millioner kroner mod DSB's S-tog i Storkøbenhavn.

Blandt de sigtede er en 19-årig, som politiet mistænker for at stå bag 173 graffitimalerier, og som er stillet over for et erstatningskrav på 2,5 millioner kroner.

Den DSB-ansatte blev genkendt på videooptagelser fra klargøringscentret, der blev fundet på en computer hos en af de sigtede. På optagelserne ses den 22-årige og desuden fire maskerede malere i gang med sprayflaskerne.

Løsladt efter endt afhøring

Manden er blevet løsladt efter endt afhøring af politiet.

DSB må hvert år fjerne omkring 1800 graffitimalerier på S-tog, og etaten hjælper politiet med at opklare sager om graffitihærværk ved hjælp af en database med billeddokumentation.

Der bliver taget billeder, hver gang der er graffiti på togene, og sammenlignet med billeder der allerede er i databasen.

ritzau

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden