Fagforening: Fartbøder ved vejarbejde bør fordobles

3F frygter alvorligt for vejarbejdernes sikkerhed og presser politikerne for en løsning.

Danmark

En dramatisk ulykke på motorvejen ved Ringsted i aftes, hvor en spritbilist påkørte tre vejarbejdere, får nu vejarbejdernes fagforening op af stolen.

LÆS ARTIKEL

Fagorganisationen 3F beder nu politikerne om at gribe ind og fordoble størrelsen på fartbøder, der udstedes i områder med vejarbejde. Modellen er kendt fra USA, hvor de dobbelte fartbøder er gældende lov.

»Jeg mener, at dobbeltbøder vil være en rigtig god idé. Fartfælder hjælper tilsyneladende ikke nok, så der bør gøres noget fra politisk side«, siger Tommy Mortensen, formand for 3F Midtsjælland.

Ulykken skete ved 23-tiden i aftes, hvor de tre vejarbejdere var i gang med at sætte et nyt autoværn op.

Fanget af hundepatrulje
Bilisten kørte formentlig for hurtigt, men forsøgte at stikke af over markerne, da politiet satte efter. Kort efter påkørslen af de tre vejarbejdere mistede bilisten imidlertid herredømmet over køretøjet og blev fanget og anholdt af en af politiets hundepatruljer.

Den ene af vejarbejderne røg ved påkørslen ind under bilen og er nu overført til Odense Universitetshospital med svært kvæstede ben. De to andre påkørte slap med mindre skrammer.

Tommy Mortensen frygter alvorligt for vejarbejdernes sikkerhed.

»Jeg frygter, at der sker flere ulykker. Folk bliver mere og mere ligeglade og kører alt for stærkt, og jeg får meldinger fra vores medlemmer, som siger, at de går derude med livet som indsats«, siger formand for 3F Midtsjælland, Tommy Mortensen.

Spritbilist kræves fængslet

Tommy Mortensen understreger det paradoksale i, at vejarbejderne netop forsøger at forbedre trafiksikkerheden.

»De kører ud om natten og laver autoværn, så det generer mindst muligt. Nu kan det ende med, at man må lukke hele eller dele af motorveje ned, når der skal udføres vejarbejde«, siger Tommy Mortensen.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at spritbilisten vil blive krævet fængslet og fremstillet i grundlovsforhør i eftermiddag.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce