Foto: BORBERG THOMAS
Danmark

K-politiker: Homoer bør have dispensation til familiesammenføring

Mange lande anerkender ikke homoseksuelle par, uanset større tilknytning.

Danmark

Homoseksuelle par bør have mulighed for dispensation fra tilknytningskravet i den nye udlændingelov.

Det mener Stig Elling, som ud over at være Star Tours og resten af den danske rejsebranches talerør, også er bøsse og konservativ formand for arbejdsmarkedsudvalget på Frederiksberg.

Tilknytningskravets indre logik er, at Udlændingeservice skal vurdere, om ægtepar og partnere har størst tilknytning til hjemlandet og lige så godt kan bo der.

LÆS OGSÅ

Men det tager ikke hensyn til, at det reelt kan være umuligt at leve normalt sammen i partnerens hjemland, fordi landet ikke anerkender homoseksuelle partnerskaber.

»Der er mange lande, hvor homoseksuelle ikke kan flytte til, fordi de ikke accepterer et homoseksuelt parforhold. Man skal ikke lave en særlov for homoseksuelle, men man bør indtænke, at der kan være et problem«, mener Stig Elling.

Ønsker dispensation for homoseksuelle

Stig Elling vil nu gå til sit parti for at plædere for, at den endelige udgave af de nye familiesammenføringsregler indeholder en mekanisme, der giver homoseksuelle mulighed for at leve sammen i Danmark, hvis de ikke kan gøre det i partnerens hjemland.

»Det er svært for mig at sige hvordan. Men så længe der er den forskelsbehandling, der er i verden, hvor der er meget få steder, hvor homoseksuelle par kan leve sammen, må man tage hensyn«, siger Elling.

Er det i praksis en dispensation fra tilknytningskravet?

»Ja, det må man sige. Ellers sætter man folk i en situation, som kan få helt forfærdelige følger«, siger lokalpolitikeren.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce