Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Forsvaret: Vi har oplysningerne fra USA

Forsvarskommandoen afviser, at WikiLeaks har lækket oplysninger til Danmark. Vi har dem fra USA, lyder det.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Forsvaret er i besiddelse af dokumenterne fra WikiLeaks, men vi har fået dem fra USA.

Sådan lyder det fra presseofficer i Forsvarskommandoen Jakob Østerbye, efter at WikiLeaks-stifter Julian Assange tidligere på dagen betonede, at organisationen har hjulpet Danmark med dokumenterne.

LÆS ARTIKEL:

»Forsvaret er i besiddelse af WikiLeaks-dokumenterne. Vi har dog ikke fået dem fra WikiLeaks selv, men vi har fået dem fra vores tætte allierede USA«, siger han.

USA sagde nej

Den danske regering har tidligere fået nej fra USA til at se alle relevante amerikanske indberetninger, der kan belyse, om danske soldater i Irak har overdraget krigsfanger til myndighe­der, som udsætter fanger for tortur.

Det kontroversielle netsted WikiLeaks er parat til at offentliggøre over 250.000 dokumenter fra den amerikanske udenrigstjeneste søndag aften, oplyser det tyske nyhedsmagasin Der Spiegel.

LÆS ARTIKEL:

Magasinet offentliggjorde ved en fejltagelse en artikel, der først skulle have været lagt ud søndag, skriver den norske statsradiofoni, NRK. Inden redaktionen nåede at fjerne artiklen, var indholdet spredt på nettet.

Ifølge artiklen omfatter lækagerne 251.287 telegrammer fra USA's udenrigstjeneste samt 8000 diplomatiske dokumenter. Hovedparten af materialet er fra efter 2004, og meget af det er fra januar og februar i år.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden