Politi fraråder udkørsel på Sydsjælland

Myndighederne er nu ved at forberede sig på en ny omgang sne og fygning.

Danmark

Politiet i det sydsjællandske område råder nu folk til at blive hjemme, medmindre det er strengt nødvendigt at køre ud.

»Det er et møgvejr. Folk skal helst blive hjemme og lade være med at køre ud«, siger vagtchefen hos politiet i Næstved.

Forventningerne om mere sne og en fygning, der i hvert fald for de sydøstlige dele af landet vil fortsætte ind i torsdagen, har flere stedet fået politiet til at tage forholdsregler.

LÆS ARTIKEL

Nordsjællands Politi har forvarslet militæret om, at der i morgen igen bliver brug for pansrede mandskabsvogne til assistance for ambulancerne.

Fyns Politi har indkaldt panserhjælp til Svendborg og Rudkøbing. Og i Sydøstjyllands Politi har man allerede firehjulstrukne køretøjer holdende klar på Falck-stationerne.

Små veje begyndt at lukke til

Samtidig er en af militærets kraftige kranvogne på bælter gjort klar, så væltede lastbiler hurtigt kan fjernes fra motorvejen.

På Bornholm er de små veje begyndt at lukke til - hvis de overhovedet nåede at åbne, som vagtchefen hos politiet i Rønne udtrykker det.

Flere steder i landet meldes der om væltede lastbiler og mindre færdselsuheld på grund af det glatte føre. Der har dog ikke været alvorlige ulykker.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce