Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tidsfrist redder journalister i retssag om skjult kamera

FOA er skånselsløs i sin kritik af anklagerens håndtering af sag udsendelse fra plejehjemmet Fælledgården.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det er en bananrepublik værdigt, lyder den bitre kommentar fra forbundsformand Dennis Kristensen fra FOA.

Det sker efter, at Østre Landsret har besluttet, at en sag om journalisters brug af skjult kamera er forældet.

Det er sagen om optagelserne af beboerne på plejehjemmet Fælledgården, der i disse dage kører ved landsretten. Men de to punkter, der handler om uretmæssigt at have fotograferet beboerne og uretmæssigt at have videregivet oplysninger om andres private forhold, er nu forældet.

Byretten idømte journalister betinget fængsel I byretten endte sagen ellers med, at journalisten og tilrettelæggeren fra Bastard Film fik 20 dages betinget fængsel, fordi optagelserne viste beboerne i meget private situationer som toiletbesøg.

Desuden skulle de betale i alt 100.000 kroner i erstatning til de beboere og ansatte, der blev krænket i udsendelsen, der skulle dokumentere behandlingen af de beboerne.

Ifølge Dennis Kristensen har anklagemyndigheden været for sent ude med at rejse sigtelse. Han mener, at det vider om »en sjælden grad af inkompetence hos anklagemyndigheden«.

»Det er en skandale. De ansatte har levet med de ubehaglige konsekvenser af denne sag i fem år. Kun smøleri fra politi og anklagemyndighed hindrer, at du nu får en fair og retfærdig behandling«, siger han.

Journalister tiltalt for at overtræde tavshedspligt

Sagen fortsætter dog tirsdag i landsretten, da de to også er tiltalt for at have overtrådt den tavshedspligt, der påhviler offentligt ansatte.

Det var helt tilbage i 2005 og 2006, at optagelserne blev foretaget. Allerede i byretten påstod journalisterne, at sagen var forældet, men det blev afvist af retten.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden