Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Føtex afviste tre busser med asylansøgere

Varehuschefen ville ikke lade tre busfulde asylansøgere komme ind i butik. Men det var ikke racisme, siger Dansk Supermarked.

Danmark

Fredag eftermiddag standsede tre busser fyldt med asylansøgere foran Føtex' varehus i Nykøbing F.

Men de ombordværende fik ikke lov at komme ind i forretningen. Varehuschefen meddelte ifølge Lolland-Falsters Folketidende asylansøgerne, at de ikke kunne få lov at komme ind.

»Det er en lidt ærgerlig sag, vi står med«, erkender Føtexkædens direktør Carsten Hansen over for politiken.dk.

Vi er kede af, at nogle bruger det her til at råbe racisme

Tidligere problemer med buskunder Han afviser, at asylansøgerne blev afvist på grund af etnicitet.

»Varehuset har haft enkelte uheldige episoder, når der kommer store mængder mennesker med busser«, forklarer Carsten Hansen.

Han vil dog ikke over for politiken.dk oplyse, hvori problemerne har bestået.

Kunne ikke klare flere
Ifølge direktøren vurderede lederen af varehuset i Nykøbing F., at han ikke havde ressourcer til at tage hånd om tre busfulde ekstra kunder midt i fredagshandelens spidsbelastning.

De tre busser var sendt ud fra Røde Kors' lokale asylcentre. Ifølge Folketidende plejer centrene hver måned at sende beboerne ud på indkøbsture.

Men udsigten til at få de tre busfulde besøgende, der skulle slentre rundt i butikken i tre timer, var ifølge Føtex lige lovligt meget.

Det er ikke fair, at de bare går ud fra, at vi alle sammen er tyve

Mødes med Røde Kors
Varehuschefen skal ifølge Carsten Hansen nu mødes med Røde Kors-centerets leder og med de mennesker, der var med busserne på udflugten, for at forklare, hvorfor han afviste dem og finde en løsning, så de kan besøge butikken uden lignende optrin.

Direktør Carsten Hansen tager skarpt afstand fra, at afvisningen har ført til beskyldninger om forskelsbehandlig mod butikken.

Afviser racisme-anklager
»Vi er kede af, at nogle bruger det her til at råbe racisme«, siger han og peger på, at kæden arbejder meget på at få ansatte med en anden etnisk baggrund end dansk.

Tidligere i år fik kædens forretning i Storcenter Nord i Århus således MIA-prisen fra Institut for Menneskerettigheder for indsatsen for at sikre ligebehandling og mangfoldighed i arbejdslivet.

Asylansøgere kede af afvisningen

For deltagerne i busturen blev indtrykket af Føtex et andet.

»Det var ydmygende. Vi er ordentlige mennesker, og det er ikke fair, at de bare går ud fra, at vi alle sammen er tyve«, siger Ferdous Ahmadi fra Afghanistan til Lolland-Falsters Folketidende.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce