Rødglødende. Der var sammenstød mellem politi og klimaaktivister under klimatopmødet i december sidste år i København.
Foto: MARTIN LEHMANN

Rødglødende. Der var sammenstød mellem politi og klimaaktivister under klimatopmødet i december sidste år i København.

Danmark

Politidirektør: Ok at slå på pressefolk

Der er ingen grund til at kritisere sprogbrug på lydoptagelse, mener Johan Reimann.

Danmark

Når journalister blander sig med demonstranter for at rapportere fra begivenhederne, så må de finde sig i at blive slået med politiets knipler, hvis politiet i øvrigt finder det nødvendigt at anvende vold.

Det fortæller Københavns politidirektør Johan Reimann til TV 2 News.

Sagen drejer sig om en lydoptagelse, hvor man hører en indsatsleder under en klimademonstration ved Bella Center den 16. december sidste år beordre knippelsuppe til både demonstranter og pressefolk.

LÆS ARTIKEL

»Når pressen vælger at blande sig med demonstranter, så har vi ikke mulighed for at gøre en præcis sondring«, siger Johan Reimann til TV 2 News.

»Men når pressen legitimerer med pressekort eller lignende, så respekterer vi naturligvis det«, siger han.

HØR OPTAGELSE

Optagelse af politiradio afslører politiets metoder mod demonstranter og presse. Navne er sløret af hensyn til politibetjentenes identitet. Kilde: DR/Pirat-tv

Johan Reimann erkender, at det sprogbrug, der findes på lydoptagelsen kan opfattes bombastisk, men ser ingen grund til at kritisere det.

»Når man er helt ude i den spidse ende, så har man en anden sprogbrug, end hvis man står og taler almindeligt sammen«, siger Johan Reimann.

På lydoptagelsen hører man indsatslederen sige, at han vil se 'rødglødende stave', og at pressefolk skal have 'samme tur' som demonstranterne.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce