Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Privat
Foto: Privat

Dæmon. Nissen har kuppet Jesus, og derfor er julen ikke, hvad den har været, mener frikirkepræst. Hans mission er at redde den danske jul fra de små dæmoner.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nissehader: Demonstration er nissernes værk

Nissen har kuppet Jesus, mener præst. Hans mission er at redde julen. Vrede demonstranter mødte i dag op foran hans kirke.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Præsten Jon Knudsen lynchede for nylig en nisse i Løkken.

Nissen skulle dø, fordi den ifølge præsten er en dæmon. I dag demonstrerede vrede nisseelskere foran hans frikirke med slagordet »Løkken er nissernes by«.

LÆS OGSÅ

Men ifølge Jon Knudsen beviser demonstrationen bare hans påstand. Han er nemlig ikke i tvivl om, at det er nisse-dæmonerne, der står bag demonstrationen i dag.

»Det er et tegn på, at jeg har ret i min argumentation om, at nissen er en afgud og et billede af en dæmon. Dyrkelsen af en afgud udløser dæmoniske kræfter, og det ses ved, at demonstranterne er følelsesmæssigt berørte af situationen«, siger præsten.

Demonstranterne skræmmer børnene
Præst Jon Nielsen giver ikke meget for demonstranterne, som han mener gør sig skyldig i præcis samme brøde, som han selv er blevet beskyldt for; nemlig at skræmme børnene.

»Hvis der er nogen, der ødelægger julen for Løkkens børn, så er det dem. De stod selv foran hovedindgangen til kirken og skreg folk ind i hovedet med megafoner. Nu er vi så heldige, at børnene var et andet sted, men hvis de havde været der, så havde det været en krænkelse af vores børn. Det er langt farligere og mere provokerende, at forældrenes børn skal være vidne til det, end en hængt nisse«.

»I øvrigt mener jeg, at de godt kan stoppe med at snakke om, at børn skulle være krænkede over at se på en hængt tøjnisse, fordi i virkeligheden bliver børn jo heller ikke skadet af at se på en heks, der bliver brændt på et bål, eller det, forældrene iscenesætter for deres børn til halloween«, siger præsten.

Nissen er stadig kidnappet
Det påvirker dig ikke, at nogle børn er blevet kede af at se en hængt nisse?

»Nu hang nissen der under et døgn, så der er ikke mange, der har nået at se den. Der er kun én, der har påstået, at det har påvirket hans børn. Det tager jeg selvfølgelig alvorligt, og det er jeg ked af. Men den reaktion havde jeg ikke forestillet mig skulle komme«.

Nissen hænger der altså ikke længere?

»Nej, den blev stjålet af en tyv i byen, og jeg har ikke fået den tilbage«.

Hvis du havde fået den tilbage, havde du så taget den ned efter reaktionerne?

»Ja, det havde jeg. Vi var enige om i menighedsrådet, at det var en kortvarig demonstration. Den skulle ikke have lov til at hænge julen over, men pilles ned efter nogle få dage«.

Kunne du finde på at lave lignende happenings i fremtiden?

»Ja, men jeg tror, jeg vil være lidt mere forsigtig i fremtiden. Men jeg vil på ingen måde lade mig begrænse, for jeg er en provokatør og vil gerne kunne bruge happenings for at få budskabet ud«.

Nissen har kuppet Jesus
Er der ikke vigtigere ting at kæmpe imod end nisser?

Jo, det er jo netop hovedbudskabet, at nisser har kuppet Jesus. Det er jo hans fødselsdag, vi fejrer som kristen nation. Men i det offentlige rum viser vi ikke børn og voksne, at det er Jesus, vi fejrer. Vi har dømt fødselsdagsbarnet ude, og så er det blevet en tam fest. Mange siger, at julen er blevet fortravlet og ødelagt, og der er mange ulykker i julen. Så hvis man gerne vil have en mere hyggelig jul, så skal man have Jesus tilbage på banen«.

Der sker flere ulykker, fordi vi har dømt Jesus ude?

»Ja. Hvis man dyrker en religion, hvor der ligger onde kræfter bag, så udløser det noget, som andre mener er psykiske kræfter, eller som vi som kirke mener er dæmoniske kræfter. Det andet bud i det gamle testamente lyder: Du må ikke lave dig andre gudefigurer. Nissen er et billede af en husgud historisk og kirkeligt set. Hvis du dyrker andre guder som nissen, så bliver der sat dæmoniske kræfter fri«.

Julemanden er okay
Hvad med julemanden?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Vi tror på, at julemanden er taget ud af en kristen legende. Han levede i virkeligheden. Det var i en tyrkisk biskop, der delte gaver ud til de fattige. Så derfor mener jeg, at julemanden er helt okay. Men får julemanden mere fokus end Jesus, så gælder det uanset hvad, at hvis du har en fest, og festens hovedperson ikke er der, så bliver det noget af en tam fest«.

Hvad med fokus på gaver?

»Hvis man har fokus på Jesus frem for gaverne, så ville man ikke dyrke gaverne så meget. Det er klart, at hvis du har fokus på gaverne og ikke den, der har festen, så ødelægger du festen. Så hellere have færre gaver, der er givet af kærlighed. Det med ønskesedler bliver til et krav. Jesus siger giv, så skal der gives jer. Men hvis du har krævementaliteten, og det mener jeg er den, vi har fået i Danmark, så får man den modsatte effekt, end man egentlig havde tænkt«.

Demonstration er selvmål

Har du noget at sige til demonstranterne?

»Nej, de bruger deres ytringsfrihed, og det skal de have lov til. Jeg vil ikke sige noget negativt om det«.

Men det ændrer ikke noget hos jer?

»Nej. Men hvis byen synes, der er for meget fokus på det her, så synes jeg, at det er et selvmål at afholde den her demonstration, for det er med til at holde liv i debatten«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden