snerydning. Der var masser af sne i går - det bliver endnu værre i morgen tidlig. Billedet her er fra Brøndby i går eftermiddag.
Foto: Peter Hove Olesen

snerydning. Der var masser af sne i går - det bliver endnu værre i morgen tidlig. Billedet her er fra Brøndby i går eftermiddag.

Danmark

DMI: »Der skal virkelig skovles sne i morgen«

En frisk vind og 5-15 centimeter sne rammer Danmark frem til juleaften.

Danmark

Der er mere sne på vej til danskerne - meget mere sne.

»Hvis folk synes, at det tog lang tid at komme på arbejde i dag, så er det intet til sammenligning med, hvor lang tid det vil tage i morgen. Der skal virkelig skovles sne i morgen«, siger vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut, Michael Christiansen.

LÆS OGSÅ

Størstedelen af landet vil indtil juleaften få mellem 5 og 15 centimeter nysne.

»Sneen vil hovedsageligt ramme Sønderjylland, Sydfyn og Midtsjælland. Hovedstaden vil få omkring 10 centimeter sne«, siger vagtchef hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI), Michael Christiansen.

LÆS ARTIKEL

Men sneen alene er dog ikke det værste, siger han.

»De kommende dage vil der blæse en frisk vind, og det betyder snefygning, og så kan der altså hurtigt komme til at ligge driver på en halv meter ude på vejene. Der bliver rigeligt at lave for vejvæsnet de næste dage«, siger han.

Stigende temperaturer
Den friske vind får samtidig temperaturen til at stige til mellem 7 og 2 graders frost. Alligevel vil det ikke føles meget varmere end nu, siger Michael Christiansen.

»Når der blæser en frisk vind og vi samtidig har frostgrader, så vil vinden ved for eksempel 5 graders frost føles som minus 22 grader«, forklarer han.

LÆS MERE

Selv om vi ikke kommer til at mærke meget til temperaturstigningen, så er det dog godt for sikkerheden på vejene.

»Når temperaturen kommer derop, kan saltet begynde at virke igen«, siger Michael Christiansen.

Aftenen og nattens snevejr breder sig fra syd og vil ramme Sønderjylland og Lolland-falster omkring klokken 18, og sneen vil falde over hovedstadsområdet fra omkring klokken 22.

Nord- og vestjyder slipper

Snevejret lægger sig dog ikke over hele landet. Den nordligste grænse kommer til at gå fra Grenaa til Varde, så Nord- og Vestjylland slipper helt.

Efter en pause vender sneen tilbage igen Lillejuleaften over Lolland-Falster og Bornholm - juleaftensdag har sneen nået Stevns og Næstved, vurderer DMI.

TJEK VEJRET

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce